A menetrendi év utolsó nekihuzakodásai

iho   ·   2013.11.30. 08:45
00

Az esztergomi vonalon folytatják a pályaépítést, a felső szakasz (Piliscsaba–Esztergom között) elkészült, várhatóan december 15-én, menetrendváltáskor a forgalom is elindulhat. A célegyenesbe fordult viszont a 30a felújítása: Kelenföld és Tárnok között a biztosítóberendezésen végzik az utolsó simításokat. Az alsó pályán a Kelenföld–Tárnok szakaszon, a felsőn Érd elágazástól Tárnokig dolgoznak december 14-éig. Ezen kívül a – szintén érintett – 40a-n Érd–Százhalombatta között ágyazatcsere és -rostálás, Pusztaszabolcson vágányépítés okozhat kisebb menetrendi eltéréseket.

Lassan helyreáll a közlekedés a 30a és a 40a vonalakon is<br>(fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A 70-es vonalon Vác állomása teljesen kifordul a régi önmagából. A 75-ös vonal kisváci vágányát, valamint az állomáson a régi mozdonyszíni, szertári vágányokat és a Forte iparvágányait bontják. A pótlóbuszos közlekedés Vác alsó és Kisvác között továbbra is fennmarad.

A 100-as vonalon Törökszentmiklós és Karcag között dolgoznak: nagygépes vágányszabályozás, majd a biztosítóberendezés átalakítása miatt lesz folyamatosan kisebb-nagyobb menetrendmódosítás. A 101-es vonalon Berettyóújfalu–Mezőpeterd között az 1415+52 szelvényben átépítik a Berettyó hídját. Az erre közlekedő vonatokat Berettyóújfalu–Biharkeresztes, a Hargita nemzetközi gyorsot Berettyóújfalu–Nagyvárad között autóbusszal pótolják, a Corona kerülő útirányon, Debrecen–Érmihályfalva–Nagyvárad felé jár.

A gödi tumultusnak már vége, a felújításnak még nincs<br>(fotó: Kadocsa Gyula)

A külföldre vonattal utazókat az Ustí nad Labemtől Drezdáig tartó pótlóbuszozás érintheti: december 2-án és 3-án az EC 170/171 (Hungária) az EC 174/175 (Jeszenszky) és az EN 476/477 (Metropol) utasai kényszerülnek autóbuszozásra. A vonatok csak Budapesttől Ustí nad Labemig közlekednek, Drezdától a nemzetközi vonatok menetrendjében közlekedő helyi vonatokkal lehet utazni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek