Alternatív robogás Budapest szívében

iho   ·   2013.09.20. 09:23

Szombaton rendezik az alternatív hajtású, környezetbarát járművek versenyét és seregszemléjét, amelyen napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek majd Budapest szívében, a Lánchíd pesti oldalán, hogy megmutassák: a mérnökök találékonyságának köszönhetően már elérhető közelségbe került a fenntartható városi közlekedés.

A Néoszabadság információja szerint az MVM Magyar Villamos Művek immár harmadszor rendezi meg szeptember 21-én a III. MVM Energia Futamot. Az európai fővárosok között elsőként szerveztek versenyt alternatív hajtású járműveknek. Két éve a budapesti Andrássy úton, aztán a hatalmas érdeklődés miatt tavaly a Lánchíd pesti hídfőjénél suhantak a villanyautók. A futam lényege, hogy a résztvevők megmutassák a környezetvédelmi fejlesztéseket.

Idén a szórakoztató ismeretterjesztés részeként lesz interaktív kamion-, járműipari és közlekedési kiállítás, utóbbi a Széchenyi téri irodaházban.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek