Hetente jönnek a Pepsivonatok

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.08.21. 16:00
Pepsi_01

Egyre több üdítőket gyártó cég választja a vasutat termékei szórására úgy országon belül, mint a közép-európai régión belül is. A PepsiCo üdítőket gyártó és forgalmazó cég csehországi fiókja is úgy döntött, hogy Prága és Budapest között tehervonattal szállítja le termékeit. A szállító a ČD Cargo, eddig heti rendszerességgel egy tehervonat indul Praha-Hostivař teherpályaudvarról, a PepsiCo vállalat elosztóközpontjáról.

Zajlik a kirakodás Budapesten (fotó: PepsiCo)

Egy szerelvény általában húszkocsis, körülbelül ezer tonnás rakományt visz. A PepsiCo tervei szerint az év végéig húszezer tonna árut visznek majd el vasúton Prága és Budapest között. Ez a vállalat számításai szerint 800 kamionnyi árut jelent, ennyivel kevesebb kamiont indítanak tehát útnak.

Az üdítők szállítása a vasúton nem számít újdonságnak Csehországban, a Toma márkájú ásványvizeket is már több mint tíz éve vasúton szállítják, a legutóbbi információk szerint jelenleg havonta száz vasúti kocsit raknak meg üdítőkkel. A Karlovarské minerální vody (aki egyébként a PepsiCo beolvasztására készül Közép-Európában) is a vasút mellett tette le a voksát, 2012 óta szállít rendszeresen üdítőkkel teli vonatokat Nyugat-Csehország és Morvaország között. Az idén pedig a Pilsner Urquell is újjáélesztette iparvágányát, s a habos nedű egy részét is vonatokon szállítják már.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.