Nem megmondtam, hogy bontott ícsét hozzál?

Kemsei Zoltán   ·   2015.03.09. 18:45
00kicsi

Kőbányán, az Élessarok környékén az ember mindig találkozhat érdekes járművekkel a bontóban. Az évek óta a kerítés mellett veszteglő Mukin és ezresen kívül bontásra is érkeznek folyamatosan a járművek: láthattunk itt már UV villamost, ZIU trolit és a 2-es vonalról elbúcsúztatott orosz metrókocsikat is.

Vágják az 1462-est, és még ki tudja, melyik villamosokat<br>(a szerző felvételei)

Mostanában Ganz csuklós villamosokkal van tele a bontó, az utcáról betekintve az 1462-es pályaszámú tűnik a szemünkbe. Villamosmértékkel szemlélve nem volt túl öreg a kocsi: 1977-ben gyártották a Ganz-Mávagban, a következő évben a nagykörúti forgalomhoz szükséges csatolt műtanrendőrijét is teljesítette. A Combinók érkezése után Ferencváros, majd Budafok, később Kelenföld kocsiszínhez tartozott, a körúti kisegítések miatt újra Ferencvárosból állt ki, nosztalgikusnak tűnő, csatolt üzemmódban. Száva kocsiszínből besegített az 50-es villamos forgalmába is. Fővizsgát 2003-ban kapott utoljára – izzós belső világítását végig megtartva –, 2012. október 31-én állították le. A selejtezés 2014 nyarán érte el. Az őrségváltás már közeleg, a CAF-ok forgalomba állása után a BKV körülbelül ötven hagyományos csuklóssal számol, a harminc KCSV-n kívül.

Még ereje teljében 2008-ban, halottak napi kisegítésen a 28-ason

És hogy honnan a cikk címe? Ifjabbak kedvéért megmutatjuk az ötletet adó, régi tévéreklámot is:

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek