Romániában is csökkent a Ryanair, erősít a Wizz

iho   ·   2014.02.21. 16:16
cim_ryan

Az ír Ryanair légitársaság a nyári menetrendre való áttéréskor felfüggeszti brüsszeli járatát – erősítették meg a marosvásárhelyi Transilvania reptér illetékesei. Az intézkedés ideiglenes, oka pedig a repülőgéphiány, írja a székelyhon.ro.

Miután a téli menetrendre való áttéréskor, 2013. október 27-től a Ryanair leállította Marosvásárhelyről az olaszországi Pisába tartó járatát, a polgári repülés nyári menetrendjétől, 2014. március 30-tól ideiglenes jelleggel a Brüsszel-Charleroi járatokat is megszünteti, mivel az ír tulajdonú vállalat lecseréli repülőgép-flottáját, az új gépek pedig addig nem érkeznek meg. A repülőtér szóvivőjétől, Monica Hărmănescutól a portál megtudta, a módosítás egyelőre csak a nyári menetrendre vonatkozik, a Transilvania repülőtérről járatokat működtető két másik légitársaság, a Wizz Air és a Tarom nem jelentett be változást.

A Ryanair 2013. április 30-tól érkezett Marosvásárhelyre, heti négy járatot működtetett, Pisába és Brüsszel-Charleroi-ba, a téli menetrendben azonban már csak a belga fővárosba lehetett repülni kedden és pénteken, az egyelőre utolsó járat pedig március 28-án, pénteken érkezik, illetve száll fel.

A Ryanair múlt héten bejelentette, hogy áprilistól a konstantai Mihail Kogălniceanu reptérről sem indít járatokat. A newsair.ro hírportállal a légitársaság illetékesei közölték: „A repülőgéphiány miatt sajnáljuk, hogy megszűnnek a nyáron a marosvásárhelyi járataink. Repülőgépeink száma szeptembertől növekedni fog, ekkor kapjuk meg ugyanis az elsőt a Boeingtól rendelt 175-ből.”



A portál hírei szerint a Wizz Air április elsejétől gyarapítja Kolozsvárról Brüsszelbe tartó járatai számát. Tavaly a marosvásárhelyi Transilvania reptér 363 389 utast szolgált ki, ez rekordot jelentett, és további 11 külföldi célállomásra lehet repülni: Barcelona (télen felfüggesztve), Budapest, Dortmund, London, Madrid, Milánó, Párizs, Róma, Memmingen-München, Bologna (télen felfüggesztve), Frankfurt, valamint Bukarest.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek