A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások május 1-jétől

iho/vasút   ·   2017.04.30. 13:00
vaganyzar0
Vége a 12-es tucatvonalságának?

A Tatabánya–Oroszlány vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt május 2-ától 7-éig a vonatok menetrendje módosul, illetve Tatabánya és Oroszlány között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

Változás a 2-es felújításában!

A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt július 29-éig megváltozott a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani.

Május 1-jén 3:00-ig a vonatok helyett Pilisvörösvár és Esztergom között pótlóbuszok szállítják az utasokat, módosított menetrend szerint. Szabadságliget–Pilisvörösvár, valamint Klotildliget–Piliscsaba között szintén buszok közlekednek, amelyek csatlakoznak a Pilisvörösvár–Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz. A pótlóbuszok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.

(valamennyi térkép forrása: MÁV)

Május 2-ától július 29-éig a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Budapest Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között autóbuszok pótolják a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatokat: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat. Budapesten a Volánbusz Árpád hídi állomásáról indulnak és oda érkeznek a buszok.

Föltámad egy megállóhely!

A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonalon május 2-ától 16-áig pályakarbantartást végeznek. A hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Veszprém és Ajka között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A 246-os számú Citadella nemzetközi gyorsvonat Zalaegerszeg állomást nem érinti, leszállási és felszállási lehetőséget Zalaegerszeg-Ola megállóhelyen biztosít a vasúttársaság.

Már csak másfél hónap, és kész a dél-balatoni vonal!

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon pályakorszerűsítés miatt június 16-áig, a nyári menetrend életbe lépéséig minden vonat helyett Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó Községháza buszmegállónál állnak meg.

Minden ütemes gyorsvonat, illetve személyvonat Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok viszonylatban és visszaúton is az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb közúti menetideje miatt Balatonszentgyörgy állomásról általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé és módosított menetrend szerint haladnak.

Az ütemes gyorsvonatok Balatonszentgyörgy–Keszthely között sem közlekednek, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek.

Egyéb felsővezetéki munkák a 40-es bal vágányán

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon pályakorszerűsítést végeznek. A vonatok menetrendje módosult június 16-áig. Az Érd–Százhalombatta közötti felújítás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek: május 6-áig, illetve június 2-ától 16-áig.

Vonatpótlás Dombóvár alatt

Dombóvár és Szentlőrinc között május 7-étől 16-áig végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, valamint Dombóvár és Szentlőrinc, illetve Pécs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az Intercity vonatok autóbuszai Pécs és Szentlőrinc között és ellenkezőirányban sem vehetők igénybe. Pécsett a vonatpótló autóbuszok érkezési, illetve indulási helye Pécs vasútállomás P+R parkolója. A Tapolca–Pécs viszonylatú vonatok helyett az útvonalon zajló vágányzárak miatt Szentlőrinc–Dombóvár–Kaposvár–Fonyód–Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbusz közlekedik. A 8802-es számú vonat Pécs–Szentlőrinc között nem közlekedik. A Dombóvár–Komló közötti vonatok helyett is buszok járnak.

Kimaradó vonatok Vámosgyörk és Füzesabony között

A Budapest–Hatvan–Eger, illetve a Budapest–Miskolc vonalon a Nagyút és Kál-Kápolna közötti pályafelújítás miatt május 2-ától 8-áig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A munkák ideje alatt a Vámosgyörk–Füzesabony vonalszakaszon közlekedő 5092, 5084, 5086, 5096, 5098, valamint az 5097, 5087, 5085, 5093, 5083 számú vonatok nem közlekednek. Vámosgyörk–Füzesabony–Eger viszonylatban helyettük a megjelölt egri gyorsvonatokkal felár megfizetése nélkül biztosított az eljutás.

Három nap buszozás a szegedi vonalon

A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon pályakarbantartás lesz május 2-án, ezért Kiskunfélegyháza–Szeged között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. Május 3-ától 4-éig Kiskunfélegyháza és Kistelek között kell buszokkal utazni.

Kerülnek a nemzetközi gyorsvonatok

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon felújításokat végeznek május 6-ától 7-éig. A vonatok menetrendje módosul, illetve Soroksár és Kunszentmiklós-Tass között pótlóbuszok közlekednek. A vágányzár ideje alatt az Ivo Andric, az Avala és a Beograd nemzetközi gyorsvonatok nemzetközi kocsijai Cegléden és Kiskunfélegyházán át kerülő útirányon közlekednek. A vonatok kiindulási és végállomása Kőbánya-Kispest helyett Budapest-Keleti pályaudvar lesz.

Buszra kell szállni a 21-esen is

A GYSEV Szombathely–Szentgotthárd vonalán végzett pályakarbantartási munkák miatt május 3-ától 7-éig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A személyszállító vonatok helyett Szombathely és Körmend között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek