Augusztustól újra minden nap jár a Zugligeti Libegő

iho   ·   2020.07.28. 12:30
400px_libego

A tavaszi kényszerű leállás után a nyár utolsó hónapjától, augusztus 1-je, szombattól újra normál nyitvatartási rend szerint közlekedik a Zugligeti Libegő. Habár az elmúlt hónapok során utasok nem közlekedhettek vele, nem telt eseménytelenül a Libegő számára a leállás, hiszen kihasználva a kényszerű üzemszünetet, műszakilag megújult az idén ötven éves közlekedési eszköz. A rekonstrukció keretében felújított hajtásrendszerrel még biztonságosabbá vált a Libegő üzemeltetése, amely Magyarország első személyszállító drótkötélpályájaként már 1970 óta szállítja a túrázókat, kirándulókat, vagy csupán a budapesti panoráma miatt idelátogató utasokat a János-hegyre és vissza.

Augusztus 1-jétől újra minden nap jár az elmúlt hónapok során műszakilag megújult Zugligeti Libegő (fotó: BKV Zrt.)

A Libegő szolgáltatása már május végén újraindult, azonban csak csökkentett nyitvatartási idővel. Augusztustól azonban – a páros hetek hétfőjén esedékes karbantartási napok kivételével – minden nap délelőtt tíz és este hét óra között nyújt kikapcsolódást a túrázni, pihenni vágyóknak, felejthetetlen panorámával Budapest és a fotózás szerelmeseinek. Jó hír a megfáradt túrázók számára, hogy a büfé is a korábbi, megszokott rend szerint üzemel. Azokat pedig, akik igazán különleges élményre vágynak és a Libegő páros üléseiből csodálnák meg Budapest éjszakai panorámáját, augusztus 29-én várják a III. Libegők Éjszakája rendezvényre. A programról részleteket ide kattintva olvashatnak.

A még biztonságosabb utazás érdekében a BKV arra kéri az utasokat, hogy a járvány megfékezésével kapcsolatos intézkedések értelmében sorban állás közben az állomások területén és azokon kívül is viseljenek maszkot, és tartsák meg a másfél méter szociális távolságot! További információk ide kattintva.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.