Ezért nem jó dolog Jenbacherrel csókolózni

iho/vasút   ·   2016.07.05. 13:45
400px_sattledt

A heute.at arról számol be, hogy a félpótkocsis kamion a Welshez közeli Sattledt kisvárosának kereskedelmi területén haladt át, az útátjáróhoz érve azonban a sofőr a sínekhez túl közel állította meg a járművet, amit az ÖBB 5047 074-9 pályaszámú Jenbacher motorkocsija elkapott, és több méteren keresztül maga előtt tolt. Az ütközés következtében a vonat kisiklott, a huszonhat utas közül öten könnyebben sérültek. A kamionsofőr súlyos sérüléseket szenvedett, de ki tudott mászni az összeroncsolódott járműből. A baleset helyszínére a sattledti önkéntes tűzoltóság vonult ki, és helyezte biztonságba az utasokat, majd gondoskodott a welsi állomásra való tovább utazásukról.

Az ÖBB 5047 074-es Jenbachere elé ment ki egy kamion Sattledtnél, az eredmény öt könnyebb és egy súlyos sérült (fotó: fotokerschi.at)

A helyszínelés és a roncsok elvontatásának idejére a vonalat le kellett zárni. Az ÖBB darus szerelvényt küldött a motorkocsi visszaemeléséhez. A teherautóból jelentős mennyiségű gázolaj folyt ki, a tűzoltóság azon dolgozik, hogy az lehetőleg ne kerüljön a talajvízbe.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek