Kerékpárutak építésére pályázik Hódmezővásárhely

Arnold Balázs   ·   2011.12.08. 10:11

Hegedűs Zoltán települési képviselő és Szilágyi Tamás, a városfejlesztési és üzemeltetési iroda munkatársa sajtótájékoztatón elmondta, hogy 330 millió forintra pályázik a város, ehhez tízszázalékos önrészt, azaz harminchárommillió forintot kell előteremteni.

A pályázati pénzből Kertvárosban, Tarjánban, Béketelepen és Újvárosban összesen 3700 méter új kerékpárutat szeretnének építeni, ezzel összefűzve a már meglévő, összesen közel ötven kilométert kitevő szakaszokat. Tervezik továbbá 1200 méter bicikliút felújítását, és szeretnének kihelyezni kilenc helyszínre, összesen ötszáz kétkerekű befogadására alkalmas kerékpártárolót is.

Hódmezővásárhely a magyarországi városok közül elsőként lett tagja a nemzetközi Cittaslow mozgalomnak, amely célja az élhető, nyugodt, minél emberibb település kialakítása. Ennek része a környezettudatosabb szemlélet, a közlekedési rendszer fejlesztése, a kerékpárosok és gyalogosok közlekedési feltételeinek javítása. A program része a biztonságos biciklizést népszerűsítő kampány is.

Sikeres pályázat esetén és a közbeszerzési eljárás kiírása után már 2012-ben megkezdődhetnek a munkák.

Kapcsolódó hírek