A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások június 19-étől

iho/vasút   ·   2017.06.18. 08:45
vaganyzar0
Keleti–Kőbánya felső: már csinálják!

Karbantartást végeznek a Keleti pályaudvaron és a Kőbánya felsőig tartó vonalszakaszon július 7-éig. Emiatt több Keleti pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul.

Június 19-étől 23-áig a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A gödöllői és a munkanapi sülysápi személyvonatoknak a Keleti helyett Kőbánya felső lesz a kiinduló és a végállomása. A Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között mindkét irányban a gödöllői vonatokhoz az egri és a sátoraljaújhelyi vonatokkal biztosítják az eljutást. A sülysápi vonatokhoz az eljutást a Keletiből Kőbánya felsőre minden óra 15. percében induló szolnoki zónázó vonatok, Kőbánya felsőről a Keletibe pedig a minden óra 39. percében induló szolnoki zónázó vonatokkal biztosított a csatlakozás.

Június 19-étől július 7-éig a Budapest–Kelebia közötti személyvonatok Kőbánya-Kispestről fordulnak a Keleti helyett.

2-es: még csinálják, de tényleg mindjárt kész!

A Budapest–Esztergom vasútvonalon villamosítási munkák miatt megváltozott a menetrend. Július 29-ig Budapest Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között autóbuszok pótolják a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatokat: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat.

Mernyéig buszozni kell a 35-ösön

A Kaposvár–Siófok vonalon július 23-áig Kaposvár és Mernye között pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Kaposvár–Mernye közötti szakaszon pótlóbuszokkal utazhatnak.

Rövid emlékeztető a 40a-ról

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon az Érd és Százhalombatta közötti felújítások miatt az elővárosi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek július 28-áig.

Valamivel hosszabb emlékeztető a 40-esről

A Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon június 17-étől július 9-éig Szabadegyháza és Keszőhidegkút-Gyönk között pályafelújítást végeznek. A munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Pusztaszabolcs és Keszőhidegkút-Gyönk, illetve Dombóvár között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni. A csatlakozó vonalakon is változik a menetrend.

Az óra 11-es váci vonatokat felejtsék el a jövő hét végén

A Budapest–Vác–Szob vonalon pályafelújítást végeznek Dunakeszi és Göd között június 23-án 21:25-től 25-én 5:30-ig. Nem közlekedik a Nyugati pályaudvarról 5:11, 6:11, 7:11, 8:11, 9:11, 10:11, 11:11, 12:11, 13:11, 14:11, 15:11, 16:11, 17:11, 18:11, 19:11, 20:11 órakor Vácra, illetve a Szobról 4:33, 6:27, 7:27-kor, továbbá a Vácról 7:04, 8:04, 9:04, 10:04, 11:04, 12:04, 13:04, 14:04, 15:04, 16:04, 17:04, 18:04, 19:04, 20:04 és 21:04 órakor Budapestre induló vonat. A Vácról 5:59 órakor induló gyorsított vonat Vác–Budapest-Nyugati között kimarad a menetrendből, helyette egy vonat minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Borsodi pótlózás

A Miskolc–Ózd vonalon július 31-éig karbantartást végeznek. A munkák miatt Kazincbarcika és Ózd között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok közlekednek.

Autópályaépítés miatt „bezárt” a 125-ös nyárra

Szarvas és Orosháza között augusztus 31-éig a vonatok menetrendje módosul, illetve Szarvas és Orosháza állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Felújítják a 128-ast is

Gyula és Sarkad között július 30-áig pályakarbantartás lesz. Emiatt a vonatok menetrendje módosul, illetve Gyula és Kötegyán között vonatpótló buszok viszik az utasokat.

Szegedet „kikapcsolják” a hónap végéig

Június 29-éig karbantartás miatt módosul a menetrend a Cegléd–Szeged és a Szeged–Békéscsaba vonalakon, továbbá Kiskundorozsma és Szeged, illetve Szeged és Szeged-Rókus állomások között vonatpótló buszokkal kell utazni.

A Szeged–Kiskundorozsma közötti pályafelújítást miatt Szegeden, a Bajai úton lévő vasúti átjáróban a fénysorompót kikapcsolják. A fénysorompó semmilyen jelzést nem ad a közúton közlekedőknek.

A felújítási munkák során munkavonatok közlekedésére számítani kell, a vasúti átjárón való áthaladásukat jelzőőrök biztosítják. A MÁV arra kéri a közúton közlekedőket, hogy a munkák ideje alatt a KRESZ ilyen esetekre vonatkozó előírásai szerint és figyelmesen haladjanak az átjárón keresztül.

A biztosítóberendezést két alkalommal, június 24-én hajnali négy és öt óra között, illetve június 25-én reggel fél nyolc és fél kilenc között visszaállítják rendes üzemmódba a vonatközlekedés miatt.

Nem mennek el a Nyugatiig a Lajosmizse felől érkező vonatok

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon július 9-éig Kispest és Dabas között végzett pályakarbantartás miatt az utasokat Kőbánya-Kispest és Dabas között vonatpótló autóbuszok szállítják. A vonatok nem mennek be a Nyugatiba és onnan nem is indulnak.

Már a kínaiak építenék át a 150-est?

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon július 12-éig karbantartások miatt a vonatok menetrendje módosul, illetve Kiskunhalas és Kelebia között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Van egy kis munka a 8-ason is

A GYSEV Sopron–Győr vonalán végzett pályakarbantartás miatt június 21-étől 25-éig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Sopron és Csorna között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek