Budapesti spagetti BKK-módra

Berky Dénes   ·   2012.11.15. 17:30
2012-11-12_194648.bmp

A Budapesti Közlekedési Központ régóta dolgozik a főváros új közlekedési térképén, mely spagettitérkép jelleggel dolgozza fel Budapest közösségi közlekedését. Az ilyen térképeken minden járat egy-egy különböző színű vonallal van jelezve, a közlekedési ágak pedig a vonal vastagságával vannak megkülönböztetve. Ezek a térképek általában a földrajzi elhelyezkedéshez alkalmazkodva, azonban leegyszerűsítve ábrázolják egy-egy város közlekedését. Világszerte alkalmazzák ezt a megoldást tömegközlekedési térképek készítésére, mivel egyszerű, és ha hozzászokunk könnyen értelmezhető is. Így Londonban vagy Párizsban például sok szuvenírt árulnak ilyen jellegű díszítéssel, mivel dekoratív is, bár nem ez az elsődleges célja.

Budapest gyorsvasúti hálózata, állomások közötti közlekedésének új spagettitérképe (forrás: bkk.hu)<br>A képre kattintva galéria nyílik

A BKK honlapján egy áttekintő térkép, vagy a felsorolás alapján érhetőek el a térségi illetve ágazatok szerinti térképek. Összesen 23 térkép készült eddig spagetti jelleggel, így már Budapest teljes közlekedési hálózatát megtekinthetjük ilyen formában.

Kapcsolódó hírek