Hétvégi vágányzár Kispesten

Szever Dániel   ·   2013.08.12. 19:00
kispest1

Pénteken késő este pályamunkák kezdődtek az állomás Kőbánya-Kispest felé eső végében fekvő közúti átjáróban. A lajosmizsei vasútvonal sínpárját itt a közúton kívül két villamos sínpár is keresztezi. Közös átszelésük hétfő hajnalig tartó felújításáig minden erre közlekedő személyvonat Pestszentimréről, illetve Kőbánya-Kispestről fordult, a köztes szakaszon vonatpótló buszok szállították az utasokat.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a felvételeket a szerző készítette)

Az átszállásra kényszerült utasok számát elnézve szerencsés tény, hogy hétvégére esett ez a korlátozás. Képsorozatunk szombati készítésekor is nagyobb tömeg hagyta el a Pestszentimréig közlekedő motorvonatot, ahol az állomáson tartózkodó két Desiro nem volt szokatlan látvány, ugyanis a menetrend sajátosságai miatt itt gyakran bonyolítanak le vonatkeresztezéseket.

Egy Lajosmizséről érkezett személyvonat pótlóbuszra igyekvő utasai Pestszentimrén

Eközben az Üllői úton közlekedő 50-es villamosok forgalma is megváltozott: a Határ úti végállomásról induló járatok a Lajosmizsei sorompónál fordultak, ahonnan a Béke térig pótló buszok közlekedtek.

Az 50-es villamosok ideiglenes fordulási helye a Határ út felé

A felújítás az Üllői úti gépjárműforgalmat érintette a legnagyobb mértékben: ezen a szűk szakaszon egyébként is gyakran okoz kényszervárakozást a BKV-buszok utascseréje. A felújítás ideje alatt – a szokottnál is több autóbusz forgalomba állítása komoly fejfájást okozott az erre közlekedő autósoknak.

Kapcsolódó hírek