Hogyan fonódjunk?

Kemsei Zoltán   ·   2015.02.20. 21:15
00kicsi

A HÉV-alagút födémjének erősítését végzik egészen március 13-áig, péntekig (reméljük, szerencsétlenség nem történik majd), a szentendrei és békásmegyeri szerelvények a Margit hídnál fordulnak. Ez némi menetrend-módosítást is von maga után: hétköznap reggel hat és hét óra között 6-8, héttől nyolcig 5-6 percenként járnak, és változik az este nyolc utáni menetrend is.

Kordonok és munkaterület a Batthyány téren<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A végállomási rend is változatos lesz: először, február 21-én és 22-én (szombaton és vasárnap) a felsővezetéket szerelik a Margit hídi állomásnál, a HÉV a felszíni végállomáson fordul vissza, a pótlóbuszok a Szépvölgyi út és a Batthyány tér között közlekednek. Február 23-ától, hétfőtől a Margit hídi, kéreg alatti állomás mindkét vágányát használják a vonatok, de hétköznap reggel 7.25 és 7.50 között a felszíni megállóból is indul két szerelvény. A pótlóbuszok február 23–március 14. között a Batthyány tértől a Margit hídig járnak.

Ez is utastájékoztatás...

Érdemes azonban körülnézni a munkaterület többi részén is. A 17-es villamos végállomása még a helyén van, szép csendben rozsdásodnak a csonka hurok sínei, a híd és a volt végállomás között még a közműmunkák folynak. A Török utcában azonban már elegyengették a talajt, alépítményre vár a pálya helye.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.