Kőérberki vízkárok

iho   ·   2014.09.13. 08:45
00kicsi

A Repülőtér–Kamaraerdő szakaszon a Budaörs környéki vizeket elvezető patak a nyári esőzések miatt komolyan veszélyeztette már a 41-es villamos üzemét, az alépítményt rongálta meg, a gabion-falat is elmozdította. Az eddig is csupán öt kilométer per órával járható szakaszt szeptember 11-én, csütörtökön zárták ki a forgalomból.

Párban...<br>(Becsky András felvételei)

A vágányzár kihirdetését követően két napon át a 41-es villamos megosztva járt: a Batthyány tértől Kőérberekig (Kelenvölgy–Kőérberek között egy vágányon),és Kőérberektől Kamaraerdőig egy kocsi, ingajáratban. Mától tovább változik a forgalmi helyzet: a Batthyány tértől a Fülőke utcáig közlekedik a villamos, Kelenvölgytől egyvágányos, jelzőbotos üzemben. Ez idő alatt a Repülőtér megálló után beépítenek egy ideiglenes ráhajlítást, szeptember 15-étől, hétfőtől innen egy vágányon, de már a kamaraerdei végállomásig lehet villamoson utazni, a meder és a töltés helyreállításáig, ami előreláthatólag 40–50 napot vesz igénybe.

...és egyedül. A jelzőbot jól látszik a szélvédő mögött

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek