Az ünnepi bevásárló hétvégék megnövekedő forgalma miatt a fővárosi közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje az év ezen időszakában megnövekedő forgalomhoz igazodik. A BKK egyes forgalmasabb vonalakon sűrűbb vagy kényelmesebb közösségi közlekedési lehetőséget biztosít: az adventi hétvégéken a megszokottnál tizennyolccal több villamosszerelvény, tizenkettővel több autóbusz és trolibusz segíti a gyorsabb eljutást, negyvenhat szólóbusz helyett pedig csuklós jármű biztosít nagyobb férőhelyet az utasoknak.

  • A 2-es villamosvonalon szombaton napközben, valamint vasárnap délutánonként 7-8 helyett 5 percenként indulnak a villamosok.
  • A nagykörúti 4-es és a 6-os villamos vonalán sűrűbben, 2-3 percenként érkezik majd egy-egy szerelvény a megállókba.
  • A budai fonódó villamoshálózaton is sűrűbben követik majd egymást a járatok: a 17-es villamos szombaton és vasárnap napközben 15 helyett 7-8 percenként közlekedik, sűrűbb villamosforgalmat biztosítva ezzel többek között a Bécsi úton, a Villányi úton és a Fehérvári úton.
  • Sűrűbben közlekedik a 80-as trolibusz, a 85-ös, 182-es, 184-es, 194-es busz.
  • Szóló buszok helyett csuklós járművek közlekednek a hétvégi napokon a 31-es, a 104-es, a 104A, a 123-as, a 123A, a 134-es, a 138-as, a 162-es, a 162A és a 204-es vonalon, továbbá vasárnaponként a 38-as, a 45-ös, a 66-os és a 238-as buszvonalon.
  • A 92-es és a 126-os autóbusz vasárnaponként bővített üzemidőben közlekedik, azaz a szokásosnál később indul az utolsó busz.
  • A 158-as busz vasárnap is közlekedik, szombaton és vasárnap is gyakoribb követéssel.
  • A 224-es busz ebben az időszakban vasárnap is közlekedik.

És ne feledjük, egy kicsit visszakapjuk a 3-as metrót is a három adventi vasárnapra, valamint december 23-a és január 2-a között egész napra Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között.

A közösségi közlekedési járatok sűrített menetrendje már elérhető a BKK honlapján.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!