Tényleg viszi a biciklit!

Kemsei Zoltán   ·   2014.08.22. 21:15
00kicsi

A Fogaskerekű (60-as villamos) három hídjának (Városmajor utca, Béla király út, Karthauzi utca) felújítása miatt bő egy hónapig pótlóbuszok járnak a Széll Kálmán tértől a Széchenyi-hegyig. Érdekesség – bár egyes villamos- és trolibuszvonalakon kísérletképp már bevezették – hogy a Fogashoz hasonlóan a pótlóbuszokon is engedélyezik a kerékpárszállítást. Ez némi plusz adminisztrációval is jár: a járművezetőknek a forgalmi lapon az adott járatokon szállított kerékpárok számát és az előforduló rendkívüli eseményeket (például utaslemaradás) fel kell tüntetniük. Az első két üzemnapon (augusztus 21., csütörtök és 22. péntek) nem lehetett azt mondani, hogy ellepték a biciklisek a buszokat, de még előttünk van a hétvége is.

A pótlóbuszon jól látható helyen van a kerékpárszállítást jelző piktogram<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek