Keresési eredmény a(z) „kutatas” címkére
Rendezés:

Vasút

Kínai kutatók szerint tíz százalékkal kevesebb energia szükséges a fedélzeti energiatárolás és egy algoritmus használatával.

Közút

Az autóvásárlást tervező háztartások terveiben ugyan a benzines autók dominálnak, de minden negyedik dízeles járművet vásárolna.

Ellátási lánc

Ötödével nőtt egy év alatt a mobilról leadott megrendelések száma, de sokan már a hangjukkal is vásárolnak.

Ellátási lánc

Kutatók véletlenül módosítottak egy enzimet, amitől gyorsabb lett a lebontási folyamat

Repülés

A vízbecsapódás északabbra történhetett, mint ahol eddig kutattak. Magyarországnál nagyobb terület átfésülése kilencven nap alatt. Malajzia csak siker esetén fizet.

Közút

Több mint három milliárd forint jut az autonóm járműrendszerek kutatására.

Urbanisztika

Európai Unió által támogatott projektet nyert el a Műegyetem Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszéke. A MOVECIT keretében kilenc közép-európai várost, illetve régiót vizsgáltak meg. Íme a tanulságok.

Zöldút

Európai kutatók az EU-tagállamokban, valamint Norvégiában és Svájcban végzett új tanulmánya szerint a dízelgépkocsik nitrogén-oxid kibocsátása miatt tízezezren halnak meg idő előtt.

Zöldút

Sorozatunkban egy cseh tanulmány alapján kivesézzük a közlekedésben üzemanyagként felhasználható különböző energiaforrásokat.

Repülés

Új teória: kigyulladhatott a szélvédő-fűtés, meghibásodhatott az oxigén-rendszer. Ha a gépnek nagyobb a légellenállása, máshol kell keresni.