Nagyon terjed a mobiltelefonos vásárlás Ausztriában

Joó Ferenc   ·   2018.08.05. 08:00
mobil-vasarlas-400

Az osztrák kereskedők szövetsége (Handelsverband) legújabb felmérése alapján egy év alatt két százalékkal nőtt a távmegrendelést leadó felhasználók és négy százalékkal a megrendelések száma. Az összes távmegrendelés kilencven százalékát már az interneten keresztül adják le, tíz százalékát még hagyományos módon (telefonon, postán). A mobiltelefonokon keresztül lebonyolított kereskedelem volumene az előző évhez képest húsz százalékkal bővült.

Ugyanakkor az internetes megrendelések ötvenhét százaléka már külföldre irányul, így az osztrák kereskedők tizenkét százalékkal kevesebb megrendelést kaptak. A legnépszerűbb termékcsoportok a ruházat, elektromos készülékek és a könyvek! Az osztrákok egynegyede már mobiltelefonjáról adja le megrendelését, de szomszédainkat már elérte a hangvezérelt személyi asszisztensek őrülete: kétszázezer osztrák állampolgár már használja az Amazon Echo (Alexa) vagy a Google Home szolgáltatását.

Hangvezérléssel működő házi asszisztens<br>(fotó: Google)

Ezek a hangvezérelt személyi asszisztensek úgy működnek, hogy otthonunkban kiépítünk egy mikrofon- és hangszóró-rendszert, majd amikor elhangzik egy előre beprogramozott varázsszó (például: Oké, Google), a rendszer feléled és elkezdi figyelni a hangutasításokat. Megkérdezhetjük a számítógéptől az időjárást, a foci eredményeket, fordítást, napi programunkat, és kereshetünk segítségével on-line boltok választéka között is.

A rendszerek Magyarországon még nem elterjedtek, vagy még nem is kaphatók, más országokban harminc-negyvenezer forintos összegért szerezhetők be. Ha majd hozzánk is begyűrűzik a korszerű technológiának ez a formája, el ne felejtsük el bemondani neki az alábbi utasítást: HAL! Vedd meg az Indóház e havi számát! Addig is, megvásárolhatják kiadványainkat, termékeinket mobiltelefonjaikkal a webáruházunkból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek