Hajtányverseny az Ózon világnapján

iho   ·   2013.09.11. 11:21
hajtany00

A verseny egyik érdekessége – mivel a hajtánypályán a sebesség limitált – hogy nem a gyorsaság, hanem a környezetvédelmi és a természettel kapcsolatos kérdések helyes megválaszolása dönt elsősorban. A futamok mindig egy-egy nevezetes környezetvédelmi dátumhoz kapcsolódnak, így kerülhet sor az őszi első versenyre szeptember 15-én vasárnap, az Ózon világnapján.

A verseny menete következőképp zajlik: a nevezési díj (háromszáz forint, ez egyezik a hajtánypálya belépőjének összegével, tehát külön nem kell fizetni) befizetése után a versenyzők húznak egy-egy számot, majd hajtányra pattanva az adott számokhoz tartozó kérdéseket kell begyűjteniük. A témák az adott naphoz kötődő természetismereti, valamint a Börzsönnyel kapcsolatos kérdések lesznek. A verseny során nem a gyorsaság számít, hanem a pontos válaszok. Nevezhetnek családok, baráti társaságok is, a hajtány befogadóképességének határáig (négy fő). A sikeres teljesítők családi hajtányjegyet, Királyréthez és a kisvasúthoz kapcsolódó emléktárgyakat, különvonatokra (Szellemkisvasút, Betlehemi kisvasút) érvényes jegyeket nyerhetnek.

A versenyeket 13.00-13.30 között rendezik,  akövetkező napokon:
– szeptember 15., vasárnap, az Ózon világnapja
– szeptember 28., szombat, a Tiszta hegyek napja
– október 5., vasárnap, az Állatok világnapja
– október 19., vasárnap, Földünkért Világnap

(fotó: Kadocsa Gyula)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek