Sikeres viharjelző tesztüzem a Tisza-tavon

MTI   ·   2011.09.08. 16:41

A viharjelzés június 1-jétől augusztus 31-ig naponta reggel 8-tól este 8-ig működött egy-egy, Abádszalók térségében, illetve a poroszlói kikötőben kialakított állomással. Így a Balaton, a Velencei-tó és a Fertő-tó után a Tisza-tó Magyarország negyedik olyan vízfelülete, amelyen viharjelzés is szolgálta a biztonságos vízi közlekedést.

Busi László alezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője azt ajánlja, hogy a közlekedők elindulás előtt az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzésének figyelembe vételén túl kérjék ki a kikötők személyzetének véleményét is. Adják meg elérhetőségüket, várható tartózkodási helyüket és vízen tartózkodásuk idejét. Ha veszélyhelyzetbe kerülnek, azonnal értesítsék a kiskörei vízirendészeti rendőrőrsöt vagy a vízi mentőket, illetve a legközelebbi kikötőt.

Mint a nyári szezonban bejelentették: az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség 70 millió forintos beruházása nyomán jövőre tovább bővül a Tisza-tavi viharjelző rendszer, miután újabb két fényjelző állomást építenek ki, és az ideiglenes vezérlőrendszert állandóra cserélik. A tervek szerint jövőre már április 1. és október 1. között lesz viharjelzés a tározótavon.

Kapcsolódó hírek