2013-tól ismét lesz Air Race - mondja Besenyei

Daka Olga   ·   2011.08.01. 00:06
Besenyei_Red_Bull_Air_Race_cr

Leszállás után: Besenyei Péter

Daka Olga, a jeles műrepülő pilótanő az iho/repülés számára kérdezte Besenyei Pétert: mi van a Red Bull Air Race-szel?

A Red Bull Air Race 2013-ban indul újra új koncepcióval, új menedzsmenttel. Az ok, hogy abbamaradt tavaly az Air Race, az, hogy egy nagyon gyorsan, hirtelen feljött sportágról van szó, túl gyorsan fejlődött, nagyon gyorsan ért el világsikert, s ebben a gyors fejlődésben voltak zökkenők, voltak hibák. Olyan ez, mint egy rossz motor: menet közben nem lehet kijavítani. Be kellett húzni a féket, megállni, újragondolni, újratervezni, mert ha így megy tovább, az egész bedugul.

Besenyei az egyik versenyen hasítja a levegőt

Ezt nem akarta a Red Bull tulajdonosa, mert ez neki is szívügye. Úgy gondolta, inkább megállunk, nagy levegőt veszünk, egy menedzsmentcserével – ami valóban aktuális volt – újragondolva a koncepciót, mind a médiával való viszonyt, mind a helyszíneket, 2013-ban megerősödve, megújulva újraindul a verseny.

A magyar pilóta részt vesz az előkészítésben – Daka Olga fotója

Tegnapelőtt voltam kint Salzburgban, órákat volt alkalmam beszélgetni Mateschitz úrral, a Red Bull tulajdonosával az Air Race-ről, ennek jövőjéről. Új csapat áll majd föl, amely ezt kézbe fogja szakmai részről. Engem is bevontak ebbe a munkába, időről-időre kilátogatok Ausztriába konzultálni részben Mateschitz úrral, részben a menedzsmenttel.

Hogy Budapesten lesz-e futam 2013-ban, nem tudom, én mint magyar ember és versenyző azt szeretném, ha lenne, de hogy lesz-e, abban korántsem vagyok biztos.

Amikor még volt verseny a Duna felett

Kapcsolódó hírek