3 ok, amiért érdemes okosórát viselni

iho   ·   2023.05.05. 12:00

Az okosórák ma már egyre több ember számára jelentenek épp annyira megkerülhetetlen, naponta használt eszközt, mint egy okostelefon. Bár még nem hordják őket annyian, mint a hagyományos karórákat, de a változás tetten érhető. Ebben a cikkünkben hoztunk 3 okot, amiért érdemes okosórát viselni.

Milyen okosórát válasszunk?

Bár úgy tűnhet, hogy ez egy nehéz kérdés, de igazából nem az. Érdemes megnézni, hogy milyen például a CoolMobile.hu okosóra-kínálata, azonban nem kell feltétlenül mindegyik paramétert betéve tudnunk a választáshoz.

A legfontosabb természetesen az, hogy számunkra a legmegfelelőbb legyen. Ezt kétféle megközelítéssel dönthetjük el. Egyrészt fontos, hogy tetszik-e nekünk, amit a csuklónkon látunk. Másrészt, hogy megfelel-e az igényeinknek, azaz tudja-e mindazt, amit elvárunk tőle.

Most megnézünk 3 szempontot, ami a viselés mellett szól. Ezek alapján könnyebb lesz választani is a fenti linken elérhető széles termékpalettáról.

1. Segít a sportolásban

Ép testben ép lélek, nem igaz? Az okosóránk hatalmas segítség lesz számunkra, ha valamilyen testedzést folytatunk. Számos előre beállított mozgásforma közül választhatjuk ki az aktuálisat, így még pontosabban nyomon követhetjük az elégetett kalóriamennyiséget.

Ráadásul a folyamatos pulzusmérésnek köszönhetően könnyen nyomon követhetjük az edzésünk intenzitását is, és módosíthatjuk a tempónkat, vagy pihenőt iktathatunk be, ha szükséges. Így például könnyen zsírégetési tartományban tarthatjuk a pulzusunkat, ha a fogyás a cél.

2. Óvja az egészségünket

A mai, modern okosórák már több szenzorral is el vannak látva, melyek az egészségünk megóvásában segítenek. Több olyan készülék is van már a piacon, amik mérik a pulzusunk mellett a vérnyomásunkat is, sőt, akár EKG-t is készíthetünk velük!

Ezek a mérések sok esetben nagyon hasznos információkat nyújthatnak nekünk, ahogy akár a háziorvosunknak is. Még egy komolyabb egészségügyi problémát is megelőzhetünk velük, mert már akkor jelezhet a kiegészítőnk, amikor mi még észre sem vesszük magunkon, hogy rosszul vagyunk. Így időben juthatunk orvosi ellátáshoz, ami akár életmentő is lehet!

3. Kiterjeszti az okostelefonunkban rejlő lehetőségeket

Amikor okosórát viselünk a csuklónkon, számos esetben már a telefonunkat sem kell elővennünk. Ha például NFC-képes a készülék, akkor már az okosóránkkal is tudunk fizetni a pénztárnál, nincs szükségünk hozzá a telefonunkra.

Ha olyan típust választunk, amivel lehetséges, akár hívásokat is indíthatunk, vagy fogadhatunk rajta. Továbbá üzeneteket és értesítéseket is láthatunk a csuklónkra erősített kijelzőn. Irányíthatjuk a zenelejátszást, rendszerezhetjük a naptárunkat stb. Számos olyan funkciót érhetünk el a feltelepíthető alkalmazásokkal, melyekhez eddig szükségünk volt az okostelefonunkra.

Egy mai, modern okosóra előnyeiből ezt a hármat mindenképp érdemes kiemelni. Ha valakinek fontos az egészsége, a fittsége vagy a kényelme, akkor nem kérdés, hogy megéri-e beszereznie egy neki tetsző okosórát.
(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek