3 ok, hogy miért díszítsük otthonunkat falpanelekkel

iho   ·   2023.11.06. 12:00

A lakberendezés mostanság egyre jobban felkapja a falpaneleket, hiszen a jelenlegi trendek szerint az egyszínű falak túlságosan “sterilek” és unalmasak. 

Egy-egy rész kiemelésére pedig kiváló megoldást biztosít ez a tapétánál tartósabb, egyszerűbben felszerelhető és eltávolítható, nem mellesleg valós térbeliséget adó alternatíva. Nézzük is meg, hogy milyen előnyökkel bír az alkalmazása.

Remek dekoráció

Mint említettük, mostanság az a divat, hogy a különféle helyiségeken belül sem egységesek a falak. Ezt meg lehet oldani festéssel, tapétázással, de ezeknél sokkal egyszerűbb és mutatósabb például a Nívó falpanelek alkalmazása. A bordázott faelemek többféle színösszeállításban is elérhetőek, hogy mindenki a saját otthona stílusának megfelelő árnyalatokat választhassa. 

A panelekből fel lehet helyezni keskenyebb sávokat, de akár egy egész falfelület is beburkolható vele, saroktól sarokig, padlótól plafonig. Általuk sokkal izgalmasabb, mutatósabb lesz a szobabelső, illetve a faanyag a természetességet is becsempészi a helyiségbe. 

A panellel burkolt részre már nem kell (de természetesen lehet) képeket, vagy egyéb dekorációs tárgyakat elhelyezni, hisz általa már nem fog üresnek tűnni a falfelület.

Védelmet ad a falnak

Ez különösen ott előnyös, ahol kisgyermekek vagy háziállatok is élnek. A tipegőktől ugyanis mondhatni semmi sincs biztonságban. 

Sok szülőnek ismerős az a szituáció, amikor a “szeme fénye” az imént még vígan pacsmagolt a kezével az ételben, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve a zsíros tenyerével vidáman paskolni kezdi a falat. Ugyanígy gyakran előfordul az is, hogy a papír már unalmassá válik a festéshez vagy a firkáláshoz, és a gyerkőc inkább a falon éli ki a művészi hajlamait. 

Persze a kicsik nem akarnak ezzel semmi rosszat, ám a szülőknek főhet a fejük, hogy vajon mikorra tudnak beütemezni egy szobafestést. Ám aki előrelátó, az beburkolja a falat panelekkel abban a magasságban, ahol a gyermek eléri. Persze ezeket is ugyanúgy összekenheti, de mégiscsak egyszerűbb őket letisztítani, mint átfesteni a falat. 

Valamint a falpanel akkor is kiváló megoldás, ha egy-egy helyiségben ajtónyitáskor a kilincs nekiütközik a falnak, mert így megakadályozható, hogy leverje a vakolatot. 

Térelválasztásra is használható

Sajnos nincs mindenkinek lehetősége arra, hogy egy kisebb kastély méretű kúriában éljen, sok pár például egy apró garzonon osztozik, és többgyermekes családok is szoronganak két- vagy háromszobás panellakásokban. 

Ilyenkor minden cseppnyi kreativitásra szükség van ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki a körülményekből, és mindenkinek biztosítsunk némi privát szférát. Ha akad egy nagyobb szoba, érdemes lehet felosztani több kisebb részre, amihez szintén jó megoldás a falpanel. 

Igaz, hogy így a tér szűkösebb érzetűvé válik, de mégis meglesz mindenkinek a saját kis kuckója. Ehhez hasonlóan a garzon egyetlen szobájában is el lehet különíteni egy apró hálófülkét. 

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek