4 egyszerű trükk, amivel könnyedén tönkreteheted a mobilodat

iho   ·   2021.01.08. 12:00

Az utóbbi időben nem úgy alakulnak a dolgaid, ahogyan szeretnéd, és találni akarsz egy olyan bűnbakot, akit mindenért felelőssé tehetsz magad helyett? Mit szólnál a telefonodhoz? 

Hiszen itt ez a sátáni kis készülék, ami teljesen függővé tett: miatta hanyagolod a személyes találkozást a barátaiddal, nem figyelsz a munkádra, és a gonoszsága miatt még a vizsgáidon is megbuktál, mert a folyamatos értesítéseivel nem hagyott tanulni! Márpedig az ilyen gaztettek kegyetlen bosszúért kiáltanak, mi pedig adunk is pár ötletet ördögi terved megvalósításához!

Figyelem: a cikk nyomokban iróniát tartalmaz, a benne foglaltakat mindenki saját felelősségére alkalmazza!

1. Nulla védelem

Még hogy az okostelefont védeni kellene a külső behatásoktól! Ugyan már! Hisz mégis mi baja lehet, ha például megkarcolódik a hátlapja, belepi a por, esetleg egy jól irányzott szabadesést követően a földön landol?

Ezért ha kínozni szeretnéd egy kicsit a készüléket, akkor eszedbe se jusson védőtokban tartani, és ugyanúgy üvegfóliára sincs szükséged a Tok-Shop.hu-tól. Hisz megérdemli a gaz szerkezet az ilyen felesleges “luxusholmikat”? Na ugye, hogy nem! 

2. Az erőforrások kivéreztetése

Egy okostelefon annál jobb, minél több alkalmazás van rajta, nem igaz? Nos, akkor csapj bele a lecsóba, nyisd meg az áruházat, és tölts le rá mindent, amit csak a tárhely elbír! Jöhetnek csillogó-villogó, processzor- és memóriagyilkos egyedi launcherek és témák, amiben minél több az animáció, annál jobb! Persze ne feledkezz meg a mozgó háttérképekről sem!

Ezenkívül legyen rajta legalább 3-féle vírusirtó, 4 különböző tisztítóalkalmazás, legalább ugyanennyi e-mail kliens applikáció, és persze ezek mind egyszerre fussanak a háttérben. Nos, eléggé megdolgoztattad a “kicsikét”?

3. A mindentudó rendszergazda

A rootolásról hallottál már? Ez az a művelet, amivel teljes hatalmat szerezhetsz a készülék felett, vagyis hozzáférsz az összes olyan rendszerfájlhoz és beállításhoz, amiket a gyártó galád módon elrejtett előled. A root után maximálisan az uralmad alá hajthatod a telefont, nem lesz olyan mappa vagy beállítás, amibe ne tudnál belepiszkálni, vagy akár törölni.

Hogy emiatt a készülék többé már be sem fog kapcsolni, és még a garancia is ugrik? Kit érdekel, megérdemelte ez a kis mocsok!

4. Mélybúvárkodás

Hisz az okostelefonok imádnak pancsolni, nem igaz? Mi sem lehet jobb program számukra, mint egy jó kis fürdő a kádban vagy a csap alatt (ha igazán kegyetlen akarsz lenni, akkor a WC-ben). 

Ha nem vízálló a készülék, akkor a merülés pillanatában már mondhatod is a búcsúbeszédet, de ha igen, akkor bátran hagyd órákig úszkálni, esetleg a víz helyett válassz valami izgalmasabb folyadékot, például sört vagy kólát. Hátha így biztosabb a hatás! 

Miután pedig bosszúd beteljesült, és a mobil kilehelte a lelkét, tartsd meg elrettentő példaként az utódjának, hogy tudja, veled nem lehet packázni!
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek