5 jó tanács a sikeres költöztetéshez

iho   ·   2020.11.07. 12:00

Az utóbbi években nagyon felpörgött az ingatlanpiac. Aki csak tudott, lakást, házat vásárolt, még akkor is, ha egyre csak feljebb és feljebb kúsztak az ingatlanárak. Sok befektető is megjelent a piacon, akik újonnan vásárolt ingatlanukkal beléptek az albérletek piacára. Mindez mit eredményezett? Rengeteg költözést!

 

Ez így természetes. Azonban az már egyáltalán nem az, hogy a sok költözés miatt rengeteg költöztető bundába bújt hiéna is ellepte a piacot. Nekik egyetlen céljuk az azonnali maximális profit, nem törődve az ügyféllel és az etika szabályaival. Szeretnék adni Önnek 5 olyan tanácsot, amivel elkerülheti az ilyen hiénákat és megbízható költöztetőre tudja bízni költözésének kivitelezését.

Csak hivatalos költöztető céget bízzon meg

Elég bagatellnek tűnhet az alcímben rejlő kijelentés, mégis nagyon fontos, mert sokan nem tartják be. Ha már valakire rábízza az értékeit, a bútorait, akkor az mindenképp egy hivatalos költöztető legyen.

Gondoljon csak bele, aki hivatalosan költöztet, az megtalálható, elérhető, felelősségre is vonható. Épp ezért fontos lesz számára is, hogy a vállalkozása miatt is jól teljesítsen, meg legyenek vele elégedve az ügyfelei. Ha nem erre törekszik, akkor nem fog tudni megragadni a piacon és lehúzhatja a rolót. És persze az ilyen leinformálható cégek között találhatóak az igazán elhivatott cégek is. Ha igazán elhivatott, profi költöztető céget keres, akkor a Servitius és Partnerei költöztetést bátran ajánlom Önnek.

A szó elszáll

Csak olyan céget válasszon, akiktől írásban is megkapja az ajánlatukat. Hiába hív fel egy ügyfélszolgálatot vagy magát az ügyvezetőt, az kevés. Ha nincs meg írásban, akkor olyan, mintha nem is beszéltek volna meg semmit. Ez pedig a túlárazott költöztetés és az átverések melegágya. Ragaszkodjon az írásban (akár csak e-mail formájában is) megkapott árakhoz, díjakhoz, valamint igazolják vissza a költöztetés napját is.

Költöztetést fizetni csak utólag

A legjobb cégek egyáltalán nem kérnek előleget, ahogy pl. a fent említett Servitius és Partnerei költöztetés sem. Egy korrekt cég akkor számol el a költöztetés költségeivel, amikor végzett a munkával. Sajnos vannak azok a hiénák, akik felpakolnak, majd közlik, hogy a munka sokkal nagyobb volt, mint amire előzetesen lehetett számítani. Emiatt pedig többszörös összeget próbálnak elkérni, mint a megbeszélt, ráadásul amíg nincsenek kifizetve, le sem pakolnak. Már érti, hogy miért olyan fontos, hogy mikor fizet, igaz?

Foglaljon időben

Ha már megvan a kiszemelt költöztető cége, akkor ügyeljen rá, hogy időben lefoglalja a költöztetést. Mivel a tisztességes, profi cégek a legkeresettebbek, ezért eléggé be is vannak táblázva. Épp ezért fontos, hogy időben megrendelje a költöztetést. És hogy mennyivel előre érdemes lefixálni a költözés napját? Ez változó, de egy elismert költöztető cég esetén akár egy-két hónapra előre érdemes tervezni a költöztetést.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek