5 stílus, 5 ülőgarnitúra

iho   ·   2021.10.07. 12:00

Az ülőgarnitúra, kanapé nem csak a beszélgetések és az ejtőzés helyszíne, a kényelmi funkciók mellett a megjelenése is számít. Ezért úgy válasszuk ki az ülőgarnitúrát, hogy stílusban is belesimuljon az enteriőrbe. Összeszedtünk öt különböző stílusú kanapét, melyek jó kiindulópontot adhatnak. 

Skandináv kanapé

A skandináv stílusú otthon legfőbb jellemzője a sok fény, nagy ablakok, fehér falak és fából készült bútorok, kiegészítők. Néhány színes textillel tudjuk feldobni az ilyen stílusú otthonokat. A skandináv nappaliba tulajdonképpen a bútorok stílusának függvényében választhatunk ülőgarnitúrát, ugyanis az adott színek és hangulat felhasználása mellett bármilyen formatervezéssel összeegyeztethető a stílus, csak legyen harmóniában a bútorok stílusával. 

Ennek ellenére azonban a skandináv lakberendezésről a tipikus, falábakon álló, szögletes vagy olykor kissé ívesebb formájú ülőgarnitúrára vagy fotelre asszociálunk. Ez a fajta megjelenés az organikus design szemléletét tükrözi. Ezért bátran választhatunk ilyen kanapét, ha északi stílusú otthonra vágyunk. A színekkel is lehetünk bátrak.

Modern design

A minimál formatervezést szögletes bútorok jellemzik, mely a kanapék formájában is megjelenik. Ez a minimál szögletesség a modern stílusra is igaz. Valójában a formatervezés azonos a két stílusnál, hasonló bútorokkal lehet operálni mindkét esetben. A különbség a színekben és a kiegészítőkben rejtőzik. E stílusok bútorait is megtalálhatjuk a MyBútor ülőgarnitúra kínálatában

A modern stílus esetében homogén színvilág, elegáns, világos, meleg színek a jellemzőek, és minden, ami egyszerű, mégis prémium érzést sugall. Ezzel szemben a hasonló, modern minimál stílus a magasfényű bútorok és a fekete-fehér kontraszt felhasználásával teremt hasonló, mégis meghökkentő és elegáns enteriőrt. 

Bársonykanapé a glamour stílus szellemében

A glamour stílusú otthonokat a sok fény, kristály és csillogás jellemzi a legjobban. Luxusminőségű anyagok, puha szőrmék, flitteres díszpárnák és kristálycsillárok. Egy ilyen enteriőrt persze klasszikus eleganciával kombinálva is berendezhetünk. Például ha az aranyat használjuk, elegáns, mély színeket, és mondjuk egy ilyen árnyalatú, kagyló formájú bársonykanapét. 


Vintage, country és társai

Ezek között a stílusok között átfedést fedezhetünk fel. Főleg a mediterrán stílus provence-i iránya, mely tulajdonképpen francia ihletettségű vidéki, azaz country stílus, valamint a kopottas fehér bútorokat és egyszerűséget kedvelő vintage között. 

Egy ilyen otthonba érdemes egyszerű vonalvezetésű, a klasszikus stílusra emlékeztető kanapét választani. Legyen egyszerű vászonhuzata az ülőgarnitúra minden elemének. Lehet akár virágmintás is ez a huzat. De egy egyszínű fehér vagy bézs ülőgarnitúra is megfelel. Ilyenkor virágmintás díszpárnákkal is feldobhatjuk a helyiséget, de az sem baj, ha a főfalra vadvirágos tapétát választunk. Persze sosem harsány színekben.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek