A babaágynemű kiválasztásának szempontjai

iho   ·   2023.10.06. 12:00

A kezdő anyukák nagy dilemmája, hogy mivel takarják be újszülött gyermeküket. Régen egyértelmű volt, hogy klasszikus vagy angol pólyába burkolták be a babát, ma már azonban teljesen más nézetek vannak, így a szülők sokszor tanácstalanul nézegetik a bababoltok kínálatát. Mindenki másra esküszik, egy azonban biztos, babaágyneműt mindenképpen vásárolni kell, azonban nem mindegy, hogy milyet.

A babaágy berendezése

A babaágyba többféle kiegészítőt is kell vásárolni, ezek a baba biztonságát fogják szolgálni. A Berry Baby webshopjában számtalan ágynemű található ezek úgy lettek kialakítva, hogy figyelembe veszik a 0-1 éves korosztály igényeit. Az ágynemű szettek nagyon mutatósak, így a funkciójuk mellett a szobát is díszítik. Az ágyba a kezdeti időkben tegyél babafészket, később pedig rácsvédővel óvhatod meg a kis testet.

A baldachin különböző anyagokból készül, a pamutból készült termékek megszűrik a fényt és a zajokat, ezzel segítik a kicsi alvását, valamint a mintákkal lekötik a figyelmét. A szatén baldachinok megszűrik a port, és távol tartják a szúnyogokat is.

A baba első ágyneműje

Mindenképpen szettben kell gondolkozni, ezáltal egységes és harmonikus megjelenése lesz az ágynak. A komplett szettekhez válassz lepedőt, párnát, takarót és rácsvédőt, de nagyon jó haszna lesz a babazsáknak vagy a modern kókuszpólyának is.

A babapárna lapos, 60x40 cm, így nem fog elmozdulni az ágyban, és nem emeli meg a gyermek fejét. A takaró 70x90 cm, ez ideális méret, nem fog a pici alákeveredni, de elég nagy ahhoz, hogy ne takarózzon ki, és egész éjjel melegen tartsa.

Milyen anyagból legyen az ágynemű?

A legjobb, ha organikus pamutot választasz, ezzel nem csupán a környezetet véded, de egészséges mikroklímát is teremtesz a gyermeked körül. Az organikus pamut ugyanis fenntartható gazdálkodásból származik, környezetvédő módszerekkel termesztik, és a feldolgozása során is odafigyelnek arra, hogy csak bőrbarát anyagokat vegyenek igénybe.

A növény termesztése során nem használnak vegyszereket, hanem természetes módon védekeznek a kártevők ellen, ennek hatására a pamut mentes lesz minden káros anyagtól. További előnye, hogy az organikus pamut termesztésekor tilos génmódosított, vagyis GMO vetőmagot használni, valamint minimalizálják a felhasznált víz mennyiségét is, ezt pedig modern és gazdaságos öntözési technológiával tudják elérni.

Az organikus pamut felhasználása

Ez a kiváló alapanyag ideális gyermekruhák és kiegészítők gyártására, nem véletlen, hogy a felelős ruhagyártók ezt az anyagot választják az ágynemű készítéséhez is. Ha a baba ágyneműjét szeretnéd megvásárolni, akkor mindig figyelj oda arra, hogy lehetőség szerint organikus pamutból készüljön, ezáltal pedig garantálható, hogy egészséges és vegyszermentes termék kerül a kiságyba.

Számtalan színben és stílusban vásárolhatod meg ezt a nagyon fontos babakelengyét, általában a szoba színvilága az, ami befolyásolja a döntést. Mindenképpen több darabot érdemes beszerezni, hogy a mosás utáni száradás alatt is azonnal biztosítani tudd a kicsi számára az újabb szettet.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek