A bőrápolás 3 legfontosabb alapszabálya

iho   ·   2023.01.09. 12:00

Összeállítani egy, a bőrünk minden igényét kielégítő rutint nem egyszerű feladat, gyakran sokáig kell kísérletezni, mire megtaláljuk a megfelelő kozmetikumokat. Ez viszont ne vegye el a kedvünket a próbálkozástól! Ha pedig szem előtt tartjuk az alábbi 3 alapszabályt is, akkor biztosan hamarabb járunk majd sikerrel.

A bőrtípusunk alapján válasszuk ki a kozmetikumokat!

Bár tökéletes bőr nincs, de sokan a tudatlanságukból fakadóan saját maguk idézik elő a problémákat. Hogy hogyan? Például úgy, hogy zsíros bőrre túlságosan nehéz, testes arckrémet használnak, ezáltal még jobban fokozódik a faggyútermelés. Vagy a száraz bőrt egy vizesebb, könnyed állagú krémmel próbálják hidratálni, ami lehet, hogy az imént említett zsíros típusnak megfelelő, viszont a száraz bőrnek már kevés.

Ezért nagyon fontos, hogy mindig a bőrtípusunkat vegyük alapul, amikor például a Helia-D arcápoló termékei közül választunk! Olvassuk el az egyes készítmények jellemzőit, ugyanis mindegyiknél fel van tüntetve, hogy milyen hatással rendelkezik, milyen bőrtípusra ajánlott, és milyen problémákon segít! Ez sokkal célravezetőbb, mintha a csomagolás, a név, vagy az illat lenne a döntő tényező. 

A napi kétszeri alapos arctisztítás elengedhetetlen!

Ha elhanyagoljuk a bőrünk higiéniáját, azzal szintén rengeteg kellemetlenséget okozhatunk magunknak. A napi kétszeri – reggeli és esti – tisztítás alapvető, de ha szükség van rá (például nyáron, vagy egy izzasztó edzést követően) még egy plusz lemosást is beiktathatunk.

Reggelente elég egy könnyed arctisztító gél, amivel eltávolítjuk az éjszaka termelődött faggyút és az este felvitt kozmetikumok maradványait. Esténként viszont célszerűbb a sokkal alaposabb, dupla lemosást alkalmazni. Ilyenkor egy olajos arctisztítóval kezdünk, ami eltávolítja a smink, a faggyú és a fényvédő maradékának nagy részét, majd zuhanyzás közben használjuk ismét a reggel alkalmazott vízbázisú lemosót is!

A bőrünk most már kellően tiszta ahhoz, hogy folytassuk az esti rutint a szérumokkal, hámlasztókkal, éjszakai krémekkel, melyek így sokkal jobban kifejtik a hatásukat, mintha a piszkos vagy hanyagul lemosott bőrre vinnénk fel őket.

Itt meg kell említeni még egy nagyon fontos dolgot: soha ne aludjunk sminkben, bármilyen fáradtak is vagyunk! A lemosás csupán néhány perc, viszont a kihagyása napokig tartó kellemetlenségeket okozhat.

A reggeli rutinból ne maradjon ki a fényvédő!

Egy tudatos bőrápoló tisztában van vele, hogy fényvédőt az év mind a 365 napján használni kell, függetlenül attól, hogy kánikula és verőfényes napsütés, vagy szakadó eső és mínuszok tombolnak odakinn. 

Az UV-sugárzás ugyanis nemcsak nyáron fenyegeti a bőrünket, ráadásul a felhők és az ablaküvegek sem szűrik ki teljesen. A napsugárzás pedig látványosan öregíti a bőrt, ráadásul komoly betegségeket is okozhat. Persze ez ellen nem az a megoldás, hogy soha nem megyünk ki a napra, hisz a szabadban töltött idő elengedhetetlen az egészséghez. Védjük a bőrünket, és élvezzük a természetet!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek