A ferihegy parkolás után a nyaralás is lehet olcsó

iho   ·   2022.08.01. 12:00

Nyáron mindenki szeretne a tengerparton heverészni vagy olyan egzotikus tájakra utazni, ahol teljesen ki tud kapcsolódni. Azt, hogy egy ilyen utazás költségeit hogyan lehet kordában tartani a ferihegy parkolástól kezdve a hazaútig, néhány szuper tippel segítjük.

A ferihegy parkolásnál kezdődik a spórolás

A távoli, tengerparti nyaralás megvalósításához nagy valószínűséggel repülőre kell, hogy szálljunk. Ebben az esetben érdemes körülnézni a fapados légitársaságoknál, akik kedvező áron jó minőségű szolgáltatásokat kínálnak. Ezek a járatok a világ szinte bármely pontjára képesek eljuttatni minket. Nincs más dolgunk, minthogy figyeljük az akciókat, promóciókat, és lecsapjunk a legjobb ajánlatra. Sok esetben egészen távoli helyekre csupán néhány ezer forintból el tudunk jutni. 

A másik sarkalatos pont a kiegészítő szolgáltatások ára. A Budapest Reptér Parkoló ferihegy parkolása igazán kedvező árakkal és feltételekkel várja a vendégeit, így itt is jelentős összegeket faraghatunk az utazás komplett költségéből. Akár menetrend szerinti járathoz, akár egy szervezett utazáshoz csatlakozunk, a parkolót minden esetben igénybe vehetjük. 

Menetrend szerinti vagy charter járat?

A szervezett utazásokkal kapcsolatban biztosak lehetünk abban, hogy célba érünk. Amellett, hogy kedvező ár/érték arányról beszélhetünk, nem kell aggódnunk az átszállások miatt, így az extra költségek és illetékek miatt sem. A részvételi díj tartalmazza a feladható poggyászt, illetve a kézipoggyászt, továbbá a transzfert és az idegenvezető díját is. Költséghatékonyság szempontjából ez az egyik legjobb választás.

Jelentős összeget spórolhatunk meg akkor is, ha nem charter járattal utazunk. Ebben az esetben kardinális kérdés a feladott poggyászok mennyisége. Ha elég tudatosan pakolunk be, akkor elegendő lehet a kézipoggyász is. Érdemes olyan szálláshelyet választani, ahol mosógép is van, így a ruháink mindig tiszták és frissek lehetnek. 

A szállás sem mindegy

Az olcsó nyaralás egyik alappillére a megfizethető szállás. Mivel a legtöbb időt a tengerparton töltjük, így nem annyira lényeges, hogy ötcsillagos hotelben hajthassuk álomra a fejünket. Tökéletesen megfelel erre a célra egy apartman vagy egy egyszerűbb panzió is. Az Airbnb is remek lakásokat kínál, és a legtöbb esetben nagyon kedvezően juthatunk hozzá.

Miután itthon a ferihegy parkolást választottuk, a célországban is érdemes utánanézni a közlekedéssel kapcsolatos lehetőségeknek. Az autóbérlés igencsak drága mulatság, és a legtöbb helyen nagyon jó a tömegközlekedés, így ajánlott előnyben részesíteni. Mivel az időnk nagy részét a víz mellett töltjük, vélhetően egyébként is csak keveset kocsikáznánk, így egy rövid buszos út abszolút megéri az árát. Mindenkinek kijár egy csodálatos nyaralás attól függetlenül, hogy milyen mély a pénztárcája. Ma már olyan lehetőségek között válogathatunk, amelyek kedvező áron örök emléket biztosítanak.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek