A fürdőszoba harmonikus kialakítása

iho   ·   2022.04.07. 12:00

A fürdőszoba az a helyiség, ahol kezdjük és ahol befejezzük a napunkat, ezért kiemelt jelentőségű. Reggel azért, hogy jókedvvel fel tudjunk készülni a napra, este pedig, hogy el tudjunk lazulni, feltöltődni. Nem kérdés, hogy az ízléses, megfelelő színekkel és bútorokkal való berendezés mennyire kardinális fontossággal bír függetlenül attól, hogy egy kicsi társasházi vagy egy nagy családi ház fürdőjéről van-e szó.

Tágasságérzet biztosítása

Ugyan egy kis fürdőszobában is csodásan tudjuk magunkat érezni, azért érdemes gondoskodni néhány dologról, hogy ezt még fokozni tudjuk.

Kis alapterületű helyiségben nagyon fontos a tárgyak mennyisége. Ha túl van zsúfolva fürdőszobabútorokkal, kiegészítőkkel, piperékkel, stb., akkor kényelmetlenül fogjuk magunkat érezni, amikor belépünk. Ugyanez igaz a színek vonatkozásában is.

Egy kis fürdőben nem szabad sötét színeket használni. A világos tágítja a teret. Csínján bánjunk a mintákkal és a nagy méretű csempékkel is. Jó, ha van ablak is a fürdőszobában, de ha nincs, akkor a szellőzés kialakításáról gondoskodni kell, hogy elkerüljük a penészesedést.

Fontos az összhang

Ha kicsi a fürdőszoba, de mindenképpen az élénk színek kedvelői vagyunk, akkor a világos falak, csempék mellé választhatunk néhány élénk kiegészítőt. Lehetnek színesek a törölközők, a fogkefetartó pohár, a WC-kefe. Összhangban szokott lenni a WC-csésze, illetve a zuhanyfülke, vagy a kád elé lehelyezett kis szőnyeg is, valamint a szappanadagoló is, amelyet tehetünk akár a mosdókagylóra, akár a zuhanykabinhoz egy fali tartóra.

A Gemini-Duo fürdőszobai kiegészítő választéka sorában a fentieken túl olyan hasznos holmikat is találsz, mint a törölközőtartó vagy kapaszkodó, emellett hajszárító, pohár- vagy WC-papírtartó is akad a kínálatban.

Elegáns tárolás

Ahhoz, hogy úgy érezzük belépve egy fürdőszobába, hogy itt szívesen eltöltünk akár hosszabb időt is, fontos, hogy ne legyenek a mindennapi használatba vont piperecikkek, kozmetikumok, higiéniai termékek mind elöl. Ehhez biztosítani kell a kényelmes, könnyen elérhető tárolókat. Választhatunk, hogy a polcos megoldás mellett döntünk, vagy minden szekrényünk ajtós legyen. Vagy kombinálhatjuk is a kettőt.

A Gemini-Duo webáruházban nagyon praktikus mosdókat is találunk a fürdőszobabútorok kategóriában. Ezek már úgy kerültek kialakításra, hogy össze vannak építve az alatta található kisszekrénnyel. Így két legyet ütünk egy csapásra, ugyanis mindent el tudunk pakolni rögtön a mosdó használata után.

Nagyon elterjedt napjainkban az olyan megoldás, hogy az alsó fürdőszobaszekrény, a mosdókagyló egybe van építve a felső fürdőszobaszekrénnyel, és közte kap helyet a tükör. Így minden azonnal a kezünk ügyébe kerülhet, amikor szükségünk van rá, akár a reggeli készülődésnél, akár az esti pihentető fürdésnél.

Válogass kedvedre a fürdőszobai szaniterek, bútorok és kiegészítők világában. Amennyiben kérdésed maradt, bátran keresd a Gemini-Duo munkatársait, biztosan segítenek!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek