A Gyermekvasút Napjával indul a szezon

iho   ·   2015.04.10. 13:45
00kicsi

Április 11-én, szombaton 10 órától Széchenyi-hegy állomáson térzenével várja az érdeklődőket a Gyermekvasút fúvószenekara, majd a nyitóünnepség után különvonat indul. A szerelvényben a Gyermekvasút minden jellemző kocsitípusa megtalálható lesz. A program részeként bemutatkozik a kisiskolások számára elérhető erdőismereti foglalkozás, a különvonatról nosztalgiabuszokra átszállva pedig Szépjuhászné állomás környékének nevezetességei is megtekinthetők. A vendégek a forgalmi irodában tevékenykedő gyermekvasutasok munkájával is megismerkedhetnek. A kisvasúti napi különvonat érkezése után Hűvösvölgyben a Gyermekvasút Múzeuma és modellező szakköre várja az utasokat. A vontatási telepen bemutatják az idén felújított kerékpárszállító kocsit és a nosztalgia motorvonat szalonkocsiját, amelyet akár rendezvényekre is ki lehet bérelni.

A felújított szalonkocsi<br>(forrás: MÁV Zrt.)

A programra az ebéd árát is tartalmazó részvételi jegyeket szombat délelőtt 10 órától a különvonat indulásáig Széchenyihegy állomáson lehet megváltani. A rendezvény részletei a Gyermekvasút honlapján megtalálhatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek