A három éve indult Hisky már szélestörzsűt illeszt a flottájába

iho/repülés   ·   2023.09.20. 10:00
hyski_ok

A moldovai alapítású légitársaság még idén egy Airbus A330-200-ast állít szolgálatba.

A repülőgépet az Air Lease Corporation bérli, és ez lesz a légitársaság nyolcadik madara. Ezzel az egyik legjelentősebb tényezővé válik a bukaresti Henri Coandă nemzetközi repülőtéren, arról nem is beszélve, hogy a Hisky hagyományos bázisai Kisinyovban, illetve Kolozsvárott vannak. 

Iulian Scorpan, a HiSky alapítója kétségtelenül a legjobb ütemben furakodott be a régióban tátongó üzleti résbe. Ahogy az Air Moldova egykori pilótája az Airbus A330-as projektról szólva elmondta, az elmúlt két évben folyamatos növekedést tapasztaltak, ezért döntöttek a szélestörzsű, nagy befogadóképességű repülőgép forgalomba állításáról. "Mostanra Románia legnagyobb repülőterének negyedik legnagyobb légi fuvarozója lettünk. és a Romániában bejegyzett Airbus repülőgépek legnagyobb üzemeltetője. Az Air Lease Corporationnel folytatott együttműködésünk pedig tagadhatatlanul sikeresnek bizonyult.” – fogalmazott a vezérigazgató.

A HiSky burkoltan azt is közölte, hogy az A330-assal észak-amerikai és ázsia célállomásokra is repülhetnek; nyilván nem véletlenül merült fel ez a lehetőség. Még áprilisban kérvényezték ugyanis az Egyesült Államokba vezető útvonal engedélyezését, akkor azt jelezték, hogy A321LR-ekkel repülnének a transzatlanti „nyitott égbolton ”. (Az engedély azóta megérkezett.)

A 2020-ban működését nem minden nehézség megkezdő légitársaság három bázisáról, Bukarestből, Kolozsvárról és Kisinyovról indít járatokat romániai és európai célállomásokra. Működésének első két évében a HiSky egymillió utast szállított, menetrend szerinti és charterjáratain teljesített repült óráinak száma meghaladja a húszezret. Airbus 319, 320 és 321-es repülőgépei több mint 8700 repülést hajtottak végre. Júliusban több mint 210 ezer utas utazott a légitársasággal, több, mint korábban bármikor . 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek