A hordozó felé tartott, a tengerbe zuhant

iho   ·   2017.11.22. 12:22
RonaldReagan_cim

Tizenegy személlyel a fedélzetén a tengerbe zuhant az amerikai haditengerészet egyik szállítógépe. A C-2 Greyhound rutinszállítást végzett a tengerészgyalogság Iwakuni bázisáról a Ronald Reagan hordozóra, amely jelenleg közös hadgyakorlaton vesz részt a japán önvédelmi erőkkel, adta hírül a 7. flotta parancsnokságának közleménye.

A gépen lévők többségét a kutató-mentő alakulatoknak sikerült kiemelniük, az első jelentések szerint nem sérültek meg súlyosan, három embert még keresnek a Fülöp tengeren.

A Ronald Reagan hordotó<br>(fotó: US Navy)

Japán források szerint a Greyhound hajtómű-probléma miatt zuhant a vízbe. A típus az amerikai hordozók több évtizede szolgáló, légcsavaros-gázturbinás ellátó gépe, amely személyzetet, postát és más rakományokat szállít az anyahajókra. A koros C-2-eseket egyébként a haditengerészet billenőrotoros V-22-esekre cseréli le.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek