A kád elő- és oldallapok jellemzői

iho   ·   2021.04.01. 12:00

Fürdőszobák felújtásakor és berendezésekor az egyik központi kérdés, hogy zuhanyzó vagy fürdőkád kerüljön-e beépítésre. Amennyiben kád mellett tesszük le a voksunkat, számos forma és beszerelési mód közül választhatunk. Az alábbiakban ezért a kád elő- és oldallapok kiválasztásának és beépítésének fő szempontjaiban szeretnénk segítséget nyújtani.

A fürdőkádak beépítésének módjai

Az üzletekben kapható kádak többsége a beépíthető típusok közé tartozik, tehát az oldallapot igény szerint külön kell megvásárolni hozzá. Ennek oka, hogy sokan a fürdőszoba csempéjével harmonizáló burkolattal látják el a kád oldalát. Jó kivitelezés esetén ez igen látványos eredménnyel jár, de mindenképpen szakemberre van szükség hozzá. Ez nem csak csak lényegesen nagyobb munkálatokkal jár, de meglehetősen költséges is, ráadásul kisebb méretű fürdőszobákban a szélesebb épített perem miatt nem is mindig van lehetőség erre a beépítési módra.

A kádak beépítésének másik módja lényegesen egyszerűbben megoldható. Csupán a kiválasztott fürdőkád formájához és típusához passzoló elő- vagy oldallapot kell megvásárolni. A beszerelésnek ez a módja nem csak gyorsabban és kisebb felfordulással oldható meg, de lényegesen helytakarékosabb is, ráadásul szakember sem segítsége nélkül is megvalósítható.

Forma és anyaghasználat

Legyen szó hagyományos egyenes fürdőkádakról, aszimmetrikus vagy szimmetrikus sarokkádakról, esetleg ezektől eltérő különleges kialakítású modellekről, mindegyikhez megtalálhatjuk a tökéletesen illeszkedő méretű oldal- és előlapokat. Az elhelyezés módjától függően a panelek kaphatók jobbos és balos kivitelben is, de a magasságuk is eltérő lehet, attól függően, hogy mennyire szeretnénk mélyre ültetni a kádat.

Az előlapok formája szintén igen meghatározó: választhatunk íves és szögletes típust is, a lényeg, hogy harmonizáljon a fürdőszoba többi elemével. Végül, de nem utolsósorban említést érdemel az előlapok anyaga, amely a legtöbb esetben a káddal megegyező fehér akril, de manapság egyre divatosabbak a prémiumhatást kölcsönző faburkolatok is.

Bármilyen típusra is essen a választás a Fürdőszoba-Szaniter Shop webáruházának kínálatában mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő fürdőkádat a hozzá passzoló előlappal.

Beszerelés

A fürdőkádak beszerelését megelőzően nagyon fontos, hogy a mögötte elhelyezkedő fal is megfelelően legyen burkolva. Ezt követően a lábak vagy a kádváz felszerelésével biztosítható a kívánt magasság és a stabilitás. A maximális biztonság érdekében a kádat érdemes a falhoz is rögzíteni, hogy véletlenül se mozduljon el a napi használat közben.

Végül az elő- és oldallapok szakszerű rögzítése sem maradhat el, és természetesen a peremek szigetelésére is figyelmet kell fordítani, így biztosan elkerülhetők a későbbi esetleges ázások.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek