A karok kiemelt védelme

iho   ·   2022.08.07. 12:00

Nekem talán még a lelkemnél is érzékenyebb a kezem. Amikor jönnek az első hűvösebb szelek, azonnal kipirul a kezem vékony bőre. Hiába használok krémeket, csak a kesztyű jelent a külső behatások ellen igazi védelmet. 

Már nagyon régóta használunk kesztyűket mindenféle védelemre. Nem modern találmány, mert már az Ókorban is használtak a mai egyujjas kesztyűhöz nagyon hasonló termékeket, az ősi egyiptomiak pedig ékszerként viselték azokat. Eleinte a hatalom és a méltóság szimbóluma volt, a középkorban a kesztyű átadása vagy küldése valamilyen jog adományozását jelentette.

Óvja különleges eszközökkel!

A kezek és a karok védelme a mai ember számára is nagy jelentőséggel bír. A Netpolc oldalán előkelő helyet foglalnak el a karvédő termékek. Ezek a nagyon fontos biztonsági kiegészítők az egyik első védekezési vonalat jelentik sokféle behatás ellen. Legyen szó fizikai behatásokról, vegyszerek, sugárzás vagy mérgező anyagok jelenlétéről, a megfelelő kesztyűk és karvédők óvják a munkavállalók testi épségét, és segítik a vállalkozások hatékony és eredményes működését.

Nagyon sok munkahelyen szükséges a dolgozók alkarját különleges eszközzel óvni. Veszélyt jelenthet a magas hőfok, például hegesztés vagy napsütés, forró eszközök közelében. Erre jelentenek nagyon biztos megoldást a hűsítő karvédők vagy a hegesztési karvédők. Pont ugyanilyen lényeges, hogy az esetleges vágások ellen is megfelelően védve legyenek a munkavégzés során a veszélynek kitett testrészek: a kezek és a karok.

Többféle remek anyagból

Sokféle anyagból készítettek régebben és ma is kesztyűket és karvédőket. Nagyon kedveltek a különféle textíliákból előállított termékek, de a bőr is népszerű alapanyagnak számít. Emellett már sokféle speciális anyagot is felhasználnak arra, hogy egyre biztonságosabban végezhessék a munkatársak a napi vagy speciális feladataikat. 

A kevlár például egyre inkább használt anyag a munkavédelmi karvédők területén is. Ezt a csodálatos anyagot, amelynek szálait rettentően nehéz elszakítani, egy lengyel bevándorló család leánygyermeke találta fel. Emellett előszeretettel alkalmaznak üvegszálat tartalmazó alapanyagokat is a munkavállalók kezeinek és karjainak a védelmére.

Sok területen véd

Sok szabványnak kell megfelelni az alkarral kapcsolatos védelem területén. A késsel vagy egyéb veszélyes szúró- vagy vágóeszközzel végzett munka során különösen fontos a jó minőségű munkavédelmi kesztyű és alkarvédő viselése. Már hosszított kivitelű változatokat is kapni lehet ezekből. A savakkal vagy maró anyagokkal végzett munka is kiemelt figyelmet érdemel, illetve a hegesztések és a hideg időben való kar és kézvédelem is. A Netpolc oldalán forgalmazott termékek nagy biztonsággal használhatóak, tartósak és emellett igazán kényelmesek is.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek