A kéztörlő adagolók nélkülözhetetlen tartozékok manapság

iho   ·   2021.11.08. 12:00

A kórokozók terjedésének visszaszorítása az intézményekben valószínűleg soha nem volt ennyire előtérbe helyezve, mint a jelenlegi koronavírus-helyzetben.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szerint a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a vírus megállításának a kézmosás, ugyanis ezt gyakran az első védelmi vonalnak tekintik a baktériumok elleni küzdelemben. 

Ebben a témában viszont van hova fejlődnünk, mivel egy 2018-as tanulmány szerint az emberek mindössze 67%-a mos mindig kezet nyilvános mosdó használata után. A következetes kézmosás hiánya, valamint a tény, hogy a fertőzések 80%-a érintés útján terjed, további jelentőséggel ruházza fel a megfelelő kézhigiénia szükségességét.
 
Ezek az adatok nagyban rámutatnak arra, hogy milyen fontos az emberek számára biztosítani a lehetőséget arra, hogy alaposan megmossák és megszárítsák a kezüket.

A kezünk megszárítását sem szabad félvállról venni

Ennek a két legnépszerűbb módja: a papír kéztörlő és a kézszárító használata. A legtöbbünk általában a második verziót preferálja, de valószínűleg nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy ezek a készülékek megnövelhetik a kórokozók mennyiségét az ujjakon, így a kezeink még piszkosabbak lesznek, mint a szárítási folyamat előtt. Ha viszont papírtörlőt használunk, az gyorsabban szárít, és több baktériumot távolít el. 

Mik a legfontosabb előnyei egy kéztörlő adagoló használatának?

Számos előnnyel jár a Hunpohár Webáruháznál kapható kéztörlő adagolók beépítése a létesítményekbe. Először is a kéztörlő használata lehetővé teszi, hogy egyszerre több ember is megszárítsa a kezét, és nem zajos. Másodszor pedig ezzel a módszerrel, mint már fentebb említettük, nemcsak gyorsabban, de hatékonyabban távolíthatjuk el a nedvességet a kezünkről. Legutolsó sorban pedig a papír okozta súrlódás lehetővé teszi a fennmaradó mikroorganizmusok további eltávolítását.

Milyen adagolót válasszunk?

Az adott intézménynek figyelembe kell vennie, hogy vendégei vagy alkalmazottai mit várnak el higiéniai szempontból, és hogyan viszonyul a mosdóban szerzett “élmény” a márka általános imázsához. Nagyobb forgalmú környezetekhez a nagyobb kapacitású rendszerek a legjobbak, mivel csökkentik az utántöltéshez és karbantartáshoz szükséges időt. Míg olyan területeken, ahol kevesebb ember fordul meg naponta, kisebb adagolót használhatnak a helytakarékosság érdekében, ha a kapacitás nem elsődleges szempont.

Hogyan illeszkedhet ez az adagoló egy létesítmény fenntarthatósági tervéhez?

Az adagoló testreszabható adagolási lehetőségekkel van felszerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy szabályozzuk, mennyi és milyen gyakran adjon papírt. A csökkentett fogyasztás pedig kevesebb erőforrást igényel, és kevesebb szemetet termel.

Illetve, ha 100%-ig újrahasznosított papírral töltjük meg őket, akkor ez majd láthatóan emlékezteti az embereket arra, hogy mennyire szem előtt tartjuk a környezetvédelmet a termékek kiválasztásánál. Tehát ez is egy pozitív PR üzenet lehet.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek