A leggyakoribb kérdések a karikagyűrű kiválasztása kapcsán

iho   ·   2023.10.05. 12:00

Az esküvőszervezés egyik fontos állomása a karikagyűrű kiválasztása. Az ékszer az összetartozást, a szerelmet és az egymás felé fogadott örök hűséget szimbolizálja. Mivel alapvetően egy életre szól, ezért alaposan meg kell gondolni, hogy milyen darabot választ az ifjú pár.

Az Ékszerpalota kínálatában lévő karikagyűrűk örök garanciával kaphatók. A hatalmas választékban a szolid daraboktól kezdve az extrém megjelenésű típusokig minden megtalálható. Ugyanakkor a széles körű kínálat nem feltétlenül könnyíti meg a párok dolgát, pláne, ha több üzletben is körülnéznek. Ráadásul sok esetben rengeteg kérdés merül fel, melyeket az alábbiakban megválaszolunk.

Ugyanolyannak kell lennie a férj és a feleség gyűrűjének?

Nagyon gyakran az ékszerek válogatása közben a párban felmerül a kérdés, hogy ugyanolyan darabokat kell-e választani. A férfiak jellemzően a szolidabb, egyszerűbb típusokat preferálják, míg a nők a díszesebb, gravírozott vagy vésett kiegészítőktől sem zárkóznak el. Emiatt könnyen nézeteltérés támadhat, hogy milyen legyen a kiválasztott ékszer.

Habár sokan azért szeretnének egyforma párt választani, mert ez az összetartozást szimbolizálja, ha a két fél nem tud megegyezni, akkor nem feltétlenül kell a két ékszernek megegyeznie. Ha a színük és a formájuk ugyanolyan, az már bőven elegendő.

Okozhat allergiás reakciót a gyűrű anyaga?

Az egyik legnépszerűbb anyag a karikagyűrű tekintetében az arany. Ez nem okoz allergiát és nem irritálja viselőjét. Némely fehérarany ötvözetek viszont okozhatnak problémát, mivel nikkel az egyik ötvözőanyaga. Emiatt, ha a pár valamelyik tagja allergiás a nikkelre, akkor a fehéranyag eredményezhet allergiás reakciót. Ez esetben előnyösebb lehet a sárgaarany karikagyűrű választása.

Milyen legyen a gyűrű alakja?

Míg régen a klasszikus kerek forma volt az egyetlen opció, manapság már rengeteg típus közül lehet válogatni. A hagyományos kerek mellett megjelentek a háromszögletű és a szögletes típusú kiegészítők. Némely típusokon kiugró részek is találhatók, ettől válnak díszesebbé. Ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik. Természetesen ezek az ékszerek is igazán kényelmesek, mivel a belsejük kerek, akárcsak bármelyik más gyűrűnek, hogy az ujj formáját fel tudják venni.

Legyen benne kő? Mi történik akkor, ha kiesik?

A hölgyek szeretik, ha az ékszer kicsit díszesebb, például kövek díszítik. A férfiak inkább a szolidabb változatokat részesítik előnyben, de akár a férfi gyűrűbe is kerülhetnek kövek. Egyéni ízlés kérdése, hogy legyen-e benne kő vagy sem.

Csak nagyon ritkán esik ki a gyűrűből, viszont ha ez mégis megtörténne, és az ékszerre jár garancia, akkor a szakember gond nélkül kipótolja. Éppen ezért a kövektől nem kell félni, bátran választhat a pár egyik vagy mindkét tagja ilyen típust.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek