A legjobb hazai bringaútvonalak e-bike-hoz

iho.hu   ·   2024.07.13. 11:32
www.ambringa.hu

Bringázni mindig jó, különösképpen ha lenyűgöző tájakat is felfedezhetünk közben. Közel 100 remek kerékpáros túraútvonal közül választhatsz, különböző távolságokban és nehézségi fokozatokban. 
Egy elektromos rásegítéses biciklivel pedig még a legnagyobb távolságok és a legmeredekebb emelkedők is játszi könnyedséggel győzhetők le mindenki számára. Bátran nézz körül az Annyira Más Bringabolt letölthető túraútvonalai között és dönts az igényeidnek megfelelően!

Miért jó bringázni?

Számos előnye van a kerékpározásnak, a teljesség igénye nélkül említsünk meg párat. Például környezetkímélő, ami manapság egy nagyon sarkalatos pontja jövőbeni társadalmunknak. A bicikli használata közben ugyanis nem keletkezik károsanyag-kibocsátás.

 

Városban pedig könnyedén elkerülhető általa a dugóban való várakozás. Egészséges, hisz a rendszeres mozgás által megőrzi az egészségedet. Segíti az anyagcserédet, ezáltal megszabadít a felesleges kilóktól, csökkenti a stresszt és a daganatos megbetegedéseket, jót tesz a vérkeringésnek.

 

A pedálok tekerése fejleszti az izomzatod, az egyensúlyérzéked és a reflexeidet. Ráadásul remek közösségépítő hatása is van egy-egy közös tekerésnek, bringás találkozásnak útközben.

A TOP 10 legkedveltebb kerékpáros túraútvonal

Nézzük most meg, hogy a letöltések alapján mely tíz bringa túraútvonal lett a legnépszerűbb:

  1. Budapest–Balaton (BuBa) kerékpáros útvonal
  2. Balaton körüli kerékpártúra
  3. Köveskáli kerékpártúra
  4. Balatoni kis kerékpáros körtúra
  5. Velencei-hegység kerülő kerékpártúra
  6. Hór-völgyi panoráma kerékpártúra
  7. Pap-rét, Dömörkapu kerékpáros körtúra
  8. Badacsony kerülő kerékpártúra
  9. Által-ér kerékpártúra
  10. Tanúhegyek kerékpártúra

Látható, hogy a Balaton és környéke nemcsak a strandolók körében népszerű, hanem az ott élők és nyaralók legkedveltebb bringás célpontja is egyben. Érthető, hisz könnyen össze köthetjük a kellemeset a hasznossal. Mindig jól esik megmártózni a tóban felfrissülés gyanánt a szép tájak felfedezése közben.

Amúgy a nemzetközi kimutatások is azt támasztják alá, hogy a nagyobb tavak és folyók menti kerékpárutak a legnépszerűbb kerékpáros túraútvonalak, bármerre is tekernénk.

A felfedező hajlamú bringásoknak érdemes a kevésbé ismert, eldugottabb útvonalak felfedezése, hisz itt a nagy tömeget elkerülve lelhetnek igazi kincsekre kerékpározás közben.

Mit találsz a túraútvonalak letöltésében?

Képeket, túraleírásokat, térképet, sőt még ingyenesen letölthető GPS útvonal fájlt is, amik mind nagy segítségedre lehetnek a túrázás megtervezésekor és az alatt is. Az útvonalon található látnivalók és érdekességek is fel vannak tüntetve ezekben az leírásokban, hogy semmit se hagyj ki és a legtartalmasabban tudd eltölteni az idődet a bicajod nyergében.

Útvonaltervezésre is használhatod, hisz bárhonnan elindulhatsz rajta, csatlakozhatsz rá, és a kedved szerint kombinálhatsz össze több kerékpáros túrát a családnak, barátoknak. Elektromos bringa nyeregbe fel, jó bicajozást!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek