A legjobb horgász szettek és csalik

iho   ·   2024.01.13. 12:00

Ahány horgász, annyi megoldás és csali - gondolhatnánk. Ez azonban nem teljesen van így. Hiszen ahogy az más területeken is jellemző, a horgász társadalom is nagyon sok szakmai kérdésben egyetért, vagy legalábbis létezik bevált gyakorlat sok kérdésben.

Például ilyen az is, hogy milyen horgász szetteket, csalikat érdemes alkalmazni bizonyos esetekben.

A TackleBait.hu horgász webáruház műcsalik, horgász szettek sokaságát kínálja. De Szombathelyen akár a fizikai boltban is érdemes körülnézni. A horgászbotok, orsók, etetőanyagok és csalik mellett kempingfelszerelések és speciális ruházatok is elérhetőek.

Milyen a jó csali?

A jó csali az, amire az adott hal ráugrik. Ez persze önmagában még nem nagy megállapítás. De ugyanakkor fontos belegondolni, hogy más egy pisztráng, egy ponty vagy egyéb hal gondolkodásmódja, szaglása és így tovább. Épp ezért nem mindegy az sem, hogy milyen műcsalit, csalit használunk.

A pergetés és a műcsali fogalma mára szinte egybevésődött. Nem véletlenül. Annyira specializált lett ez a műfaj, hogy egy műcsalihoz már szinte egy külön önálló pergetési stílus is dukál. Ezekhez pedig speciális pergetőbotok, orsók, eszközök.

Mit használjunk, ha tavi pisztrángot vagy pontyot szeretnénk kifogni?

Ha tízből kilenc horgászt megkérdeznek, melyik a legjobb horgász módszer, valószínűleg a pergetést mondja. Ezek közül is kiemelkedik egy speciális pergető bot, a Sakura Tsubarea Trout Area Game. Már a kialakítása is igazán praktikus, lenyűgöző: úgy lett kifejlesztve, hogy hosszú használat esetén is kímélje a kart, valamint a zsinór is távolra, simán kidobható vele.

A Sakura Tsubarea Trout Area Game speciális pergetőbot kifejezetten a tavi pisztráng kifogásához lett kitalálva. Kényelmesen és hosszú ideig lehet vele horgászni, érzékeny csalik, kis wobblerek és kanalak egyaránt hatékonyan alkalmazhatóak általa.

Először kissé furcsa lehet, még a hagyományos pergetőbotokhoz képest is. Egy idő után azonban úgy megszokja az ember, hogy nem is akar majd másik eszközt használni. A pisztránghorgászat szerelmeseinek és a domolykő pergetéshez egyaránt felhőtlen élményt nyújt.

Aki viszont inkább más hal, például ponty kifogásán töri a fejét, annak inkább a bojlis módszer tökélyre fejlesztése vezet eredményre.

Ne bízzuk a véletlenre: teljes horgász szettek minden eshetőségre

Egy jó horgász mindenre is gondol. Odafigyel a részletekre, az apróságokra. Kitartó és tiszteli a vízi élővilágot. Bármilyen horgász módszer is álljon közel az ember szívéhez, valószínűleg létezik már hozzá egy-egy olyan összeállítás, ami a szükséges felszereléseket és kiegészítőket egyaránt tartalmazza. Így pedig nem kell egyesével mindent külön-külön beszerezni, hanem akár egy levegővétellel megvásárolhatóak a szükséges eszközök - például a TackleBait.hu horgász webáruházból!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek