A magyar abroncsgyártók európai elismerése

iho/közút   ·   2012.03.12. 11:27
A magyar szervezet idén januárjában jelentette be hivatalosan felvételi kérelmét az iparág brüsszeli központú európai szövetségéhez, az ETRMA-hoz (Európai Gumiabroncs és Gumigyártók Szövetsége szervezet - European Tyre and Rubber Manufacturers Association). A nemzetközi szervezetnek eddig csak a brit és a török gumiabroncs gyártók nemzeti szövetsége a tagja.

A HTA az elnökség határozata értelmében az ETRMA-hoz szorosan kapcsolódva működik és fejti ki a jövőben szakmai tevékenységét. Az európai szövetség magyar csoportjaként továbbítja az ETRMA javaslatait az EU rendeletekkel kapcsolatban a tagok felé, valamint a tagok helyi felvetéseit az ETRMA és a magyar kormány intézményei felé.

Az ETRMA 1959-ben létesült, hogy az Európai Unió szervezetei és egyéb nemzetközi szervezetek előtt elkötelezetten képviselje a gumiabroncs- és gumigyártók érdekeit. Az szövetség célja, hogy elősegítse a gumiabroncs- és gumiipar fejlődését, versenyképességét és növekedésének biztosítását.

„Igazán nagy elismerés, hogy egy ilyen fontos szervezet tagjai lehetünk. Ez egyértelműen megerősíti szervezetünk elismertségét mind a hazai, mind az európai színtéren.” - mondta Morenth Péter, a Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke, aki kiemelte, hogy a HTA így nemzetközi háttértámogatással folytathatja tevékenységét, teljesítheti küldetését és céljait.

Kapcsolódó hírek

Közút Közlekedésbiztonság Automobil

Új elnök

iho   ·   2019.12.12. 10:57
Tokaji Vilmost, a Continental Hungária Kft. értékesítési vezetőjét választotta elnökének a Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association, HTA) legutóbbi közgyűlésén.