A megfelelő gurulóállvány kiválasztásának lépései

iho   ·   2022.12.02. 12:00

Ha a szakipari munkák elvégzése kerül napirendre, akkor sok esetben a talajszint feletti magasságokban kell elvégezni a feladatainkat. Tipikusan ilyen, amikor például vakolásról, glettelésről vagy falfestésről van szó.

Ilyenkor remek szolgálatot tesz egy kellőképpen masszív gurulóállvány, amit könnyen tudunk mozgatni. Ez óriási segítséget jelent, ha több helyszínen is kell dolgoznunk, vagy ha fontos, hogy a munkavégzés során tudjunk mozogni. 

Ha még keresed azt a webshopot, ahol meg tudod vásárolni a megfelelő változatot, akkor nézz körül az Állványbázis.hu gurulóállványai között! Itt kizárólag professzionális munkaeszközök között válogathatsz, amik ráadásul többféle kivitelben is kaphatóak.

Ha vásárlás előtt kicsit többet is meg szeretnél tudni a gurulóállványokról, akkor olvass tovább! Ebben a cikkünkben ugyanis elmondjuk, hogy milyen előnyeik vannak, illetve mi alapján érdemes választani közülük. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet egy fontos dologra is. 

Mire jó a gurulóállvány?

Amikor például egy nagyobb falfelület kezelésén, festésén dolgozol, akkor célszerű létra helyett egy kellőképpen stabil állványt használni. Ugyanez igaz minden más munkára is, amihez fontos, hogy legyen elég mozgástered. Az állvány felső részén ugyanis van egy járófelület, amin kényelmesen állhatsz és mozoghatsz is. Ha tehát arrébb kell menned pár métert, akkor egyszerűen csak odébb sétálsz rajta.

A gurulóállványok sajátossága, hogy kerekekkel is fel vannak szerelve, amik sokkal gyorsabbá, egyszerűbbé teszik a szerkezet mozgatását. Előfordulhat ugyanis, hogy az egész állványt arrébb kell helyezni, hogy folytatni tudd a munkádat. Ebben az esetben csak annyit kell tenned, hogy elgurítod, utána pedig fixálod azon a helyen, ahol szükséged van rá. A biztonságos fixáláshoz szükséges alkatrészekkel természetesen fel van szerelve az állvány.

Mi alapján érdemes választani?

Először is nagyon fontos, hogy tudd, mekkora munkamagasságot szeretnél elérni, ennek alapján érdemes ugyanis kiválasztani a megfelelő állványt. Nem mindegy, hogy egy egy emeletes családi ház vagy egy társasház homlokzatán dolgozol, mert mindkét esetben más az elérni kívánt magasság!

Ezenfelül érdemes odafigyelni az anyagára, a terhelhetőségére is, illetve arra, hogy milyen biztonsági elemekkel van felszerelve. Fontos, hogy az állvány járófelülete csúszásmentes legyen, a lábai pedig acél kereszttartókkal legyenek stabilizálva.

Mire figyelj nagyon oda?

Mindenképp márkás eszközt válassz, amit egy piacvezető cég gyárt! Ez lehet, hogy drágább, de mindig jusson eszedbe, hogy a testi épséged a tét!

Bízunk benne, hogy ezek után már számodra sem kérdés, hogy miért annyira hasznos munkaeszközök a gurulóállványok. Sokféle helyszínen, sokféle munka elvégzésekor tudod használni. Csak arra kell odafigyelni, hogy a megfelelő változat kiválasztásakor szem előtt tarts néhány fontos szempontot.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek