A minőség kérdései a műkörömzselék esetében

iho   ·   2022.09.05. 11:00

Szinte mindegy is, hogy éppen mit csinálunk, mivel foglalkozunk, az az egy egészen biztos, hogy megfelelő minőségre egész egyszerűen szükség van. Ez a helyzet akkor is, ha műköröm építéséről van szó.

Miért éppen a műkörömzselé?

A Silcare - Műköröm Webáruház műkörömzseléi megadják erre a kérdésre a választ, hiszen kiváló minőséget képviselnek a piacon. Ezekkel az alapanyagokkal könnyű dolgozni, miközben nagyon szép és tartós eredményeket érhetünk el velük. Az egyes termékek egymástól eltérő tulajdonságokkal rendelkezhetnek, például az anyag sűrűségét vagy a legújabb innovációs lehetőségeket tekintve, ezért érdemes nagyon alaposan tájékozódni. De mit érdemes nézni egyáltalán?

Mitől jó minőségű egy építőzselé?

Alapvetően a műkörmök építéséhez alkalmazott zselék nem sokban különböznek a géllakkoktól, például az összetevőket alaposan megvizsgálva azt fogjuk látni, hogy nagyjából ugyanazokból az alkotóelemekből tevődnek össze. Nagyon fontos különbség azonban, hogy miből mennyi található az egyes termékekben. Az arányokat tekintve ugyanis jelentős eltérések vannak a két különböző funkciójú készítmény között.

A műkörömzselék legfontosabb elemei az oligomerek, míg a monomerek felhasználása kisebb mértékben jellemzi csak őket, hiszen ez nagy hatással van a sűrűségre. Jól tudjuk, hogy a kutikulát tisztán akarjuk tartani, s a formázhatóság is nagyon fontos, ezek pedig akkor tudnak megvalósulni, ha a viszkozitás a lehető legtökéletesebb.

A sűrűség mellett nagyon fontos tulajdonságok a tapadás és a rugalmasság, keménység aránya, mértéke is, ezek is az oligomerektől függnek. Az önterülő képesség kialakításához egyéb anyagok hozzáadására is szükség van, ezek fogják meghatározni, hogy mennyire könnyen és egyenletesen oszlik el majd a zselé a körömlemezen.

A jó minőségű építőzseléktől elvárhatjuk, hogy ezekben a kérdésekben a lehető legjobban teljesítsenek, ugyanakkor érdemes azt is szem előtt tartani, hogy elég nagy egyéni különbségek lehetnek abban, hogy kinek milyen állag fogja a legnagyobb kényelmet biztosítani munka közben. Éppen ezért nem lehet megspórolni azt, hogy többféle márkát és terméket is kipróbáljunk, mielőtt rátalálunk az igazira. Pont olyan, mint a párválasztás, nem igaz? Apropó, ha már spórolás, járjuk kicsit körbe az anyagiakat is!

Miért drágábbak a zselék, mint a géllakkok?

Bár valóban alapvetően azonos összetevőik vannak, egyáltalán nem tudják ugyanazt nyújtani. Mindegyiknek megvan a saját szerepe abban, hogy gyönyörű és tökéletes körmeink legyenek. Így aztán nem pótolhatjuk az egyiket a másikkal, hiába hasonlít az összetétel. A különbségek, valamint az eltérő gyártási, sőt, a termék előállításához szükséges fejlesztési feladatok is mind-mind olyan tényezők, amelyek hatással vannak a termékek árképzésére. Így lesznek a zselék drágábbak a géllakkoknál.

Ne sajnáljuk a némileg magas árat, ha cserébe valóban elérhetjük azt a végeredményt, amelyre mindig is vágytunk!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek