A minőségi vetítővászon kiválasztásának szempontjai

iho   ·   2021.05.06. 12:00

Amikor egy konferenciaterembe új projektor vásárlása szükséges a videótartalmak vagy prezentációk magas színvonalú megtekintéséhez, akkor általában a teljes figyelem a projektor műszaki és egyéb adatai köré összpontosul - jogosan.

Azt azonban nem szabad szem elől téveszteni, hogy egy előadás vagy bármilyen tantermi vetítés csak akkor lesz professzionális minőségű, ha az a felület is az, amelyre kivetítjük.

Fal  kontra vetítővászon

Amennyiben falra vagy egy bármilyen fehérnek tűnő felületre vetítünk, az alábbiakkal szembesülhetünk, amelyek első ránézésre talán fel sem tűnnek.

Ha a fal nem mindenhol egyszínű, bármilyen árnyalatnyi eltérés vagy egyenetlenség hatással lehet  a képminőségre.

A  projektornak és a vetítővászonnak fix rögzítési ponton kell állnia, így  a kivetített tartalom szimmetrikus méretezésű lesz, ellenkező esetben a vetítés közben mozoghat.

A minőség képviselete

Ahol minőségi oktatások, konferenciák zajlanak, ott ügyelni kell arra is, hogy a helyszín is olyan minőségű legyen, mint maga az oktatott tartalom. Nem kérdéses, hogy ennek kiegészítője a megfelelő projektor és a hozzá tartozó igényes vetítővászon is.

A kiválasztáshoz a legfontosabb tényezők a magas szintű anyagminőség, a biztonságos motor és mechanika, valamint a vetítővászon helyének megfelelő kiválasztása, amely nélkülözhetetlen a kiváló képminőség eléréséhez. A vetítővászonnak homogén felületűnek, egyenletesnek és mindenhol azonos fényvisszaverő képességűnek kell lennie.

Gyakorta szembesülünk azzal, hogy olyan helyre szeretnénk vetíteni, ahol fehérek a falak, több helyről beszűrődik vagy visszaverődik a fény. Ahhoz, hogy kizárjuk ezeket a nehezítő körülményeket, az ALR (Ambient Light Rejecting) technikát kell alkalmazni, amelynek segítségével teljesen fehér falú rendezvényteremben is lehet kontrasztos képeket létrehozni.

Az AVmax-nál  megtalálható a Screenline vetítővásznak széles skálája. A választás annak a függvénye, milyen fényerejű projektor áll rendelkezésre és milyen adottságokkal rendelkezik a helyiség. 

Egyénre és vállalatra  szabott választék

Legyen szó akár mozikról, színházakról, irodákról, konferenciatermekról, vagy akár házimozizásról - ahány intézmény, annyiféle elvárás és környezeti hatás létezik. Az AVmax a projektorok és vetítővásznak széles spektrumát kínálja, teljesen a cégre, az adott helyiség és a Te igényeidre szabva.

A projektorok kiválasztásánál már számtalan követelménynek kell megfelelni, kezdve a szoba méretétől, a fényerőn át, az optimális látótávolság kiszámításáig. Az AVmax tanácsadói segítenek a projektorok bonyolult rendszerében való kiigazodásban is, bátran keresd őket!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek