A rendezett és esztétikus konyha titka

iho   ·   2022.09.02. 12:00

Akárcsak egy dohányzóasztalon vagy könyvespolcon lévő tárgyak elrendezése során, a konyha stílusának kialakításánál is szükségünk van előzetes tervezésre. A cél az, hogy egy praktikus, rendezett és szép helyiséget kapjunk, melyhez adunk néhány tippet!

Ne zsúfoljuk túl!

A konyha egy gyakran használt tér, ami praktikussági okokból nem szerencsés, ha túlzsúfolt állapotban van. Elegáns és minimalista megjelenést biztosít, ha az asztallapokat távol tartjuk a felesleges dolgoktól. Gondoljuk át, mire van szükségünk, és próbáljuk meg rendszerezni őket. Ha például kávét vagy teát fogyasztunk, próbáljuk meg az ehhez szükséges eszközöket a vízforralóval együtt tartani, és olyan bögréket, poharakat használjunk, amelyek megfelelnek a színsémának.

Ékesítsd konyhád nagyszerű konyhabútorokkal és kiegészítőkkel a KonyhaMax.hu segítségével!

Egy jól átgondolt fűszertartó gondoskodik arról, hogy a fűszerek rendezetten legyenek, és praktikusan mindig kéznél is legyenek. Ehhez jó, ha kihasználjuk a szekrényekben lévő tárolóhelyeket, és a konyhapultot minél kevésbé zsúfoljuk tele. Dísztárgyak vásárlásakor pedig ne feledjük, hogy egyetlen jó minőségű termék mindig jobban fog kinézni, mint több, olcsónak tűnő tárgy.

Legyünk türelmesek magunkkal!

A konyha talán a legtöbb tárgyat tartalmazó helyiség minden házban, éppen ezért ne érezzünk bűntudatot, ha nincs makulátlan tisztaság és rend. Próbáljuk meg azonban kis lépésekben elkezdeni a folyamatot, hogy ne halmozódjanak fel túlságosan a teendők. Ne próbáljuk meg egy nap alatt kitakarítani az egész konyhát, hiszen ahhoz garantáltan kevés motivációnk lesz. 

Kezdjük inkább a munkalapok takarításával, majd menjünk a szekrényekhez, hűtőszekrényhez, és végül a padlót is tisztítsuk meg. Egy terület elvégzése után motiváltabbak leszünk a konyha más szegleteinek befejezésében. Ez a módszer továbbá segíthet azonosítani azokat a területeket, amelyekért többet tehetnénk a praktikusabb tárolás érdekében.

Fókuszáljunk a főzéshez szükséges dolgokra!

Nem titok, hogy a konyhák meglehetősen sokrétűek, különösen, ha van egy reggelizőasztal, amely tökéletes hely az étkezéshez, aprításhoz és a házi feladat elvégzéséhez. Mégis érdemes minden olyan tárgyat, amely nem élelmiszer vagy főzéshez szükséges, a konyhától távol tartani. 

Bár jó megengedni a gyerekeknek, hogy a konyhaasztalnál végezzék el a házi feladatukat, vagy társasjátékozzanak, ám fontos, hogy a tevékenység végeztével minden visszakerüljön a helyére. Ezzel a módszerrel garantáltan nagyobb rendet tarthatunk a konyhában, és a gyerekeknek is hasznos leckét tanítunk.

Böngészd végig a KonyhaMax.hu weboldalán található kiváló konyhabútor-kínálatot, és fedezd fel a hasznos kiegészítőket is, hogy még színesebbé és praktikusabbá tedd otthonod!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek