A rendszeresen végzett arcmasszázs csodát tesz a bőrrel!

iho   ·   2023.06.02. 12:00

Aki járt már kozmetikusnál, az tudja, hogy egy rövid arcmasszázs milyen üdítő és kellemes tud lenni, de azzal talán nincs tisztában, hogy a bőrnek is milyen jót tesz, és ezért akár otthon, rendszeresen végezve is rendkívül hatékony lehet.

Az egészséges, szép bőr minden nő álma, ezt azonosítjuk a szépséggel, a fiatalsággal, így a megtartására különös gondot kell fordítanunk minden életkorban, de az idő előrehaladtával még inkább. Az idő kerekét visszafordítani ugyan nem lehet, azonban megfelelő életmóddal, szokásokkal, arcápolási rutinnal sokat tehetünk azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Hogyan segít az arcmasszázs a szépség és fiatalság megőrzésében? Mai cikkünkben ennek jártunk utána.

Tegyél a bőrödért, meghálálja!

A tudatos bőrápolást nem lehet elég korán kezdeni, érdemes már serdülő korunktól kezdve gondot fordítani az életkornak, bőrtípusnak és bőrproblémáknak megfelelő ápolási rutin kialakítására. Tudtad, hogy a MediNatural növényi bőrápoló arcolajok között minden bőrtípusra találhatsz megfelelőt, így beépítheted a napi arcápolási rutinodba, és élvezheted áldásos hatásaikat?

Az életkor előrehaladtával komoly változások zajlanak a szervezetben, amelyek kihatnak a bőrre is: megjelennek a bőröregedés kezdetben alig látható, majd egyre erőteljesebb jelei, a bőr veszít a rugalmasságából, megújulóképességéből, és a vízmegtartó képessége is fokozatosan csökken. A csodakrémektől, drága kezelésektől várjuk az eredményt, pedig odafigyeléssel, tudatos bőrápolással és rendszeresen végzett arcmasszázzsal sokat tehetünk a szépségünkért.

Az üde arcbőr és az arcmasszázs

Talán kétségeid támadnak ezzel kapcsolatban, ezért csak egyet tudunk tanácsolni: próbáld ki minél előbb, iktasd be a napi arcápoló rutinodba, és a saját bőrödön tapasztalod majd a hatásait. 

Célszerű lehetőleg reggel végezni, de ha a rohanós hétköznapokban ez nem valósítható meg, az esti masszázs is tökéletes lesz, és így még a nyugodt alváshoz is hozzájárulhat. Fontos, hogy elsajátítsuk a megfelelő technikát, a masszázst inkább ne végezzük száraz bőrön, a legjobb valamilyen, a bőrünk típusának és a bőrproblémánknak megfelelő natúr arcolaj használata. Azonnali hatását a vér- és nyirokkeringés serkentése által érezhetjük, az arcbőr teltebbé válik. 

Frissítő szépségmasszázs

Mivel legjobb a reggeli rutin részeként végezni, maga a masszázs nem igényel külön előkészületeket, csak a szokásos arctisztítást. 

A masszázs technikájáról megoszlanak a vélemények, így a legjobb, ha kipróbálod többféleképpen is, és az érzéseid alapján döntesz. Lehet végezni ujjbeggyel, teljes ujjunkkal vagy tenyérrel, de mindig befelé irányuló, körkörös mozdulatokkal haladjunk. Érdemes valamennyi területre koncentrálni, ne maradjon ki a homlok, az állkapocs környéke sem, de a szemkörnyéki érzékeny területtel óvatosan bánjunk. 

A masszázshoz használt természetes arcolajok által az ujjunk könnyebben siklik majd, így kevésbé nyúzzuk a bőr, és még hasznos hatóanyagokkal is ellátjuk. Befejezésként a hidratáló krémet is felvihetjük ezzel a technikával. 

Aki egyszer kipróbálja, garantáltan gondoskodni fog arról, hogy ezt a lépést beépítse az arcápolási rutinjába!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek