A szakállápoló sampon használata

iho   ·   2021.04.08. 12:00

Amikor valaki borotválkozik, a borotvazselé, esetleg hab, némi aftershave meríti ki a nem létező arcszőrzet ápolását. Mert a borotválkozás is arcápolás, csak éppen ott szó szerint az arcot, a penge által nyúzott bőrt kell nagy gondossággal ellátni, hogy megőrizze egészségét és puhaságát.

Szakáll esetében más a helyzet. Ott már felszaporodnak a kozmetikumok.

A száj körül lévő szőrzet nagy igénybevételnek van kitéve, akárcsak a haj. Az arc mindig látszik. Amikor éppen maszkot kell viselni, akkor pedig pont amiatt kell nagyobb figyelmet fordítani a tisztítására, mert a maszk alatt képződő esetleges pára kellemetlen szagokat okozhat. A szakáll tisztításához - akárcsak a haj esetében - sampont kell használni.

Mitől jó egy szakállápoló sampon?

A legjobb termékeket onnan lehet felismerni, hogy sok természetes összetevőt tartalmaznak. Az olyan anyagok, mint a szőlőmagolaj, vitaminok, természetes olajok jót tesznek a bőrnek, hidratálják, táplálják, miközben tisztítják a szőrszálakat. A szakáll alatti bőrt ugyanis nem szabad elhanyagolni, mert kellemetlen, viszkető, korpás tüneteket produkálhat.

A szakállápoló sampont naponta többször is lehet használni. Egyszer mindenképpen, hiszen az ételmaradványok, a beszéd okozta permet, a dohányfüst mind bennragad a szálak között. A mosásnál a hajhoz hasonlóan kell eljárni. Nedvesítés, samponozás, öblítés. A törölközővel való dörzsölés nem a legjobb, inkább csak le kell itatni a felesleges vizet.

Ezután jöhet a szérum, az olaj vagy bármi, amivel javítani szeretnél a szakállad helyzetén. A szérum jó találmány, mert sokat segít a bőrnek is a szakáll alatt. Az olaj a szőrszálakat dolgozza meg, puhává, illatossá teszi őket.

Barberminőség otthon

A barbered dolgát is megkönnyíted, ha professzionális anyagokat vásárolsz otthonra. Egy szépen és jól gondozott szakáll kevesebb munkát ada a mesternek, szebben tud dolgozni, és te magad is jobban el tudod végezni otthon az igazításokat, ha szükségét érzed.

A nagy márkák már figyelnek arra, hogy nem legyen különbség a szalonok kínálata és az üzletek polcai között. Rájöttek, hogy így lehet a márkahűséget igazán erősíteni.

Választás előtt mindenképpen nézd át az összetevőket. Ahol parabént, SLS-t, SLES-t, parafint látsz, az nem túl jó irány. Ezek mind szintetikus anyagok, amelyek nagy eséllyel okoznak irritációt, allergiás tüneteket. A bőrön át felszívódva pedig hosszú távon károsíthatják a szervezetet. A növényi olajok, vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok azonban biztonságosak. 

Tehát: szakállsampon, szakállolaj, szérum, formázópaszta és egy bajuszkefe. Ezeknek kell helyet szorítanod, amikor szakállassá válsz. A hangulat kedvéért pedig barber shop egy jó mesterrel, aki ismeri a stílusod. Ne habozz!
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek