A szelíd, kedves rágcsálók ideálisak a kis lakásokba

iho.hu   ·   2024.10.21. 11:05
www.topdogmarket.hu

Lakásban a legkülönfélébb állatokat tartják ma már. Nem mindenkinek egy kutya vagy cica feltétlenül a kedves szőrös barátja. Előfordul, hogy valaki nem engedheti meg magának, hogy egy kis alapterületű otthonban egy nagyobb négylábúval éljen. 

Az állatbarátoknak azonban nem szükséges lemondaniuk arról, hogy egy házi kedvenccel vagy egyszerre akár többel is megosszák a hajlékukat. Nagyon édes kisebb-nagyobb rágcsálók közül lehet ma már választani a megbízható állatkereskedőknél.

Minden fajtának más az ideális környezet

Ha a rágcsálótartás mellett döntöttél, akkor pár dolgot be kell szerezned a jövevénynek. Érdemes a TopDogMarket rágcsálók számára készült aloldalára ellátogatnod és a kínálatot alaposan áttekintened, hiszen a kiváló minőségű eledelek mellett már jutalomfalatokat is vehetsz ebben a webáruházban. 

Természetesen a megfelelő alomra is szükségük van a kisebb-nagyobb rágcsálóknak, és persze, ami az egyik fajtának ideális, az nem biztos, hogy a másiknak megfelelő. Éppen ezért minden esetben kérdezd meg a tenyésztőtől, hogy pontosan melyik összetételű termék – forgács, pellet, szalma – lesz optimális. A nyulak és tengerimalacok számára már speciális WC-t is tehetsz a ketrecbe. Ezt nem nehéz tisztán tartani, és a kisállatok is könnyen hozzá tudnak szokni.

Népszerű rágcsálófajták

Sokan választják a futóegereket, amelyek a hörcsögökre hasonlítanak, csak a fejük szélesebb és a testük karcsúbb. Sokféle színváltozatuk létezik. Aktívak, jól szocializáltak és nagyon kíváncsiak. Ajánlott párban tartani őket. Szerezz be számukra mindenképpen egy forgó kereket vagy futókorongot.

A hörcsögök, amelyek kissé zömökebbek, nagyon aranyosak a nagy barna szemükkel. Éjszakai állatok, akkor szaladgálnak és rágcsálnak rengeteget. A foguk koptatásához biztosíts nekik mindig sok-sok rágójátékot!

A pufók, farok nélküli tengerimalacok is nagy kedvencek, hosszú és rövid szőrű példányai kaphatók. Igen szociális, emberszerető élőlények, még az ölelést is kedvelik, és a gazdit is felismerik. Párban ajánlott őket tartani, és nagyobb helyen.

A csincsilla csodaszép, de a tengerimalaccal ellentétben nem szereti a babusgatást, könnyen idegessé tud válni. Gyereknek inkább ne ezt a fajtát válaszd! Párban kell őket tartani. Ideális esetben nagyon hosszú ideig élhet, akár 15-20 évig is.

Egészségvédelem, ápolás és sok-sok játék

A szerető gazdik mindig gondosan ügyelnek állatpajtásuk egészségére és jóllétére. Az egyes rágcsálófajták esetében is nagyon fontosak a különféle vitaminok az emésztőrendszer és az immunrendszer megfelelő működéséhez. 

A fogkoptatók a speciális metszőfogaik túlnövekedése ellen nélkülözhetetlenek. A rendszeres testmozgáshoz és a mindennapi élvezetes időtöltéshez pedig válassz mindenképpen valamit a rágcsálóknak fejlesztett felszerelések és játékok gazdag választékából. A kis vagy nagy barátod selymes szőrzetét pedig ápolhatod puha kefékkel és simogató kesztyűvel is.

 

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek