A szemes kávék segítségével minden reggel frissen pörkölt kávét fogyaszthatunk

iho.hu   ·   2024.07.12. 09:59
szemeskávé

Talán nem mindenki tudja, de a bab az őrlés után néhány perc alatt képes elveszteni eredeti ízét. Amikor a bab felszínét oxigén éri, akkor beindul a száradási folyamat. A szemes kávék hatalmas előnye, hogy a babok belseje sokkal hosszabb ideig tud friss maradni.

A szemes kávé friss kávéfogyasztás élményét garantálja mindenkinek. Egy rajongó számára nem is nagyon kell több reggel, mint egy csésze frissen lefőzött kávé. A legjobb szemes kávé a Caffé Perté kínálatában is elérhető. Nézzük meg, hogy milyen előnyei vannak a fogyasztásának és hogyan érdemes tárolnunk, illetve őrölnünk!

Figyeljünk oda az őrlési méret kiválasztására 

A kávéfőzés egy művészet, és folyamatos tanulást és kísérletezést igényel. Megtalálni azt az őrlési méretet, amely számunkra is megfelelő lesz, egy nagyon fontos lépés, ha finom kávét szeretnénk fogyasztani. 

A méreten felül a víz hőmérséklete és a kávébab minősége is befolyásolhatja, hogy végül milyen ízű és aromájú kávét tudunk főzni. Az automata kávéfőzőkön például sok esetben lehetőségünk nyílik az őrlési méret kiválasztására. A méretet gombokkal lehet módosítani, amelyeket a legtöbb esetben babszemekkel jeleznek. A kisebb méretű babszem a finomabb őrlést fogja ebben az esetben jelenteni. Fontos, hogy a megfelelő őrlési méret kiválasztása kulcsfontosságú a kívánt íz és aroma eléréséhez, ezt mindig tartsuk szem előtt!

Mindig friss kávét ihatunk

Mint már említettük az előre leőrölt kávéval szemben a frissen őrölt sokkal finomabb nedűt eredményez. Sokan nem élvezhetik a friss reggeli ital élményét, hiszen mindenki csak rohan. Erre azonban érdemes időt szánni, hiszen a nap is sokkal jobban fog indulni. A csésze feketét igyekezzünk az őrléstől számított 30 percen belül elfogyasztani, hogy tényleg friss maradjon.

Hogyan tároljuk a szemeket?

A friss és kellemes ízvilág érdekében figyeljünk oda a tárolásra. Légmentesen záródó edényt használjunk, ami lehet acél, üveg, de kerámia is. Tartsuk száraz és hűvös helyen a kávét és napfénynek soha ne tegyük ki. Igyekezzünk sötét tartókba elhelyezni a szemeket, amelyen nem hatol át a napfény. Soha ne vásároljunk túl nagy mennyiségben kávébabot, mert mindig jobb a friss pörkölés.

Miért jobb, ha minőségi őrlőt vásárolunk?

Amennyiben a kávéfőzőnk nem őrli le a szemeket, akkor vásároljunk egy kávéőrlőt. A legjobb állag eléréséhez érdemes beruházni akár egy drágább gépbe is, hiszen a legjobb állagú italt így fogjuk csak elérni.

Az őrlők lehetővé teszik, hogy pontosan meghatározzuk a fekete minőségét, így minden reggel azonos ízű és állagú italt fogyaszthatunk.

Hol érdemes szemes kávét vásárolni?

Mint már említettük, a Caffé Perté oldalán többfajta terméket is találunk. Nézzük meg a teljesség igénye nélkül, hogy mi jellemzi az itt elérhető kínálatot:

  • Gondosan válogatott, single origin, 100% arabica tartalmú speciality kávékülönlegességek.
  • Könnyed és kellemes ízvilággal rendelkező valódi aromájú blend kávék.
  • Kellemesen lágy ízű és illatú krémes italok.
  • Ellenőrzött biogazdálkodásból származó termékek.

Bármelyikre is essen a választás, az ízben biztosan nem fogunk csalódni!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek