A szivattyúk sem maradnak ki a okos forradalomból!

iho.hu   ·   2024.04.12. 12:00

Ha nem is mindenki emlékszik pontosan a napra, vagy már beleszületett, az biztos, hogy jól tudjuk, az okostelefonok érkezésével valami gyökeresen megváltozott. De így volt ez a számítógép, az internet megjelenésével is. Ma már okosotthonok, okoseszközök sokasága vesz körül minket – a negyedik ipari forradalom pedig a szivattyúk világát is igencsak érinti.

A Szivattyuk.hu oldalán olyan innovatív szivattyú is található, ami minden szempontból megfelel a 21. század elvárásainak és törekvéseinek. Egy ilyen modell ugyanis automatizálható, programozható, hatékony és környezetbarát módon, alacsony energiafogyasztással képes működni.

Mi az az okosszivattyú?

Lényegében olyan újgenerációs, automatikus fordulatszám-szabályozású termékről van szó, ami sokkal könnyebben beállítható a szivattyúzási vagy vízellátási igényekhez mérten. A szállított víz mennyiségét és nyomását egy ponton lehet nagy pontossággal és hatékonysággal szabályozni, a fordulatszám változtatásával.

Innováció egyenlő probléma felismerése – elsőként a Grundfostól!

Az innováció tehát sosem az új megoldással, hanem a probléma felismerésével kezdődik. Ebben pedig a Grundfos SCALA2 jeleskedett az elsők között, azóta pedig a fordulatszám-szabályozó majdnem minden új és modern fűtési szivattyúban fellelhető. 

Azt is mondhatnánk, hogy ami a Tesla az elektromos autózás piacán, vagy az iPhone a mobiltelefonok piacán jelent, azt a szerepet a Grundfos töltötte be leginkább a szivattyúk terén. Ahogy persze felzárkózott a BMW, az Audi, vagy az okostelefonok terén az Android, ugyanúgy kiváló minőséget hoz ma már például a Pedrollo, a Leo vagy a Wilo is.

Ami pedig jó hír, hogy ma már nemcsak a fűtési szivattyúk terén használhatjuk a technológiát. Amennyiben a ház körül van teendőnk, és valamilyen vízellátó terméket használunk, egyszerűen találunk olyan hardvert és szoftvert, mely jelentősen leegyszerűsíti a vezérlést. Lényegében ezt is takarja az “okos” szó az eszközök előtt, a mindennapjaink megkönnyítését és az ilyen rendszerek intelligens működését.

Milyen modellt vegyünk, és mit hoz a jövő?

A jövőben természetesen újabb és újabb ilyen szivattyú- és vízellátó rendszerek és megoldásokat fognak feltűnni. Így minden még kezelhetőbb és rugalmasabb, hatékonyabb lesz. Vásárlóként pedig elég csak hátradőlni, és élvezni a negyedik ipari forradalom változásait: hiszen szinte minden feladatra és körülményre biztosan lesz egy olyan eszköz is, ami szükséges – vagy talán már van is.

Az is valószínű, hogy az egyszerű és rugalmas szivattyúk nemcsak a funkcionalitást tekintve lesznek kedvezőek, hanem ár-érték arányban is. Ami pedig nem szűnik meg a jövőben sem, az a szakértői tudás, amit bármikor igénybe vehetünk – például a Szivattyuk.hu oldalának csapatától, a folyamatosan frissülő szakmai tartalmakból is inspirálódhatunk, vagy akár a budapesti boltban is feltehetjük személyesen a kérdéseinket.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek