A tiszta fürdőszoba titka

iho   ·   2022.11.07. 12:00

 

 

Minden bizonnyal te magad is sokat bosszankodsz a fürdőszoba takarítása miatt, hiszen ez az a helyiség, amit bármilyen gyakran is takarítasz, az biztosan nem elég. A kósza hajszálak, a szappanlerakódások, az odaszáradt fogkrém sok-sok bosszúságot tud okozni, és akkor még az esetleges felbukkanó penészről vagy a láthatatlan baktériumokról nem is beszéltünk.

Ha nem szeretnél feleslegesen időzni a fürdőszobában, és a hatékony és biztonságos takarítás mellett teszed le a voksodat, akkor feltétlenül olvass tovább!

Minden legyen tisztítható!

Szerencsére az UDOOR fürdőkádajtó kádajtaja is tökéletesen tisztán tartható, így az biztosan nem fog borsot törni az orrod alá, csupán a biztonságos fürdőzésedről fog gondoskodni.

Akad azonban sok olyan része a fürdőszobának, ami nehezebben takarítható, sokszor éppen azért, mert tele van pakolva minden midennel. Ezért a hatékony takarítás egyik fontos eleme a megfelelő tárolás. Ha az összes pipereholmit elöl tárolod, és egyenként kell elmozgatni takarítás során, akkor nem csoda, ha nincs túl nagy kedved gyakran megtenni ezt.

Holott a tiszta fürdőszoba csak úgy érhető el, ha rendszerességet viszel a takarításába: a fugákat kéthetente, a csempét havonta, a kádat és a mosdót akár pár naponta érdemes letakarítani, sőt rendszeres időközönként át kell mosni a lefolyót is, mert a letapadás miatt bármikor bekövetkezhet dugulás is.

Ügyelj a tisztítószerek használatára!

Sokan abba a hibába esnek, hogy csak fertőtlenítőszerrel dolgoznak, holott szükség lenne zsíroldásra is, vagy éppen fordítva. Számtalan vegyi anyag kiváltható ugyanakkor természetes tisztítószerrel, így ha egy mód van rá, elsősorban a környezetbarát tisztítószereket érdemes bevetni. Mutatjuk is, hogy miket használhatsz!

  • Ecetet használj vízkőoldásra, de ne felejts el szellőztetni a szúrós szaga miatt!
  • A szódabikarbóna tökéletesen fertőtlenít, de fontos, hogy zsírt nem távolít el, sőt karcol is, ezért csak olyan felületen használd, ahol nem tud sérülést okozni.
  • Vess be terpentint a megsárgult csempék kifehérítésére, de talán még jobb, ha nem is engeded megsárgulni.
  • Fugatisztítót is lehet kikeverni házilag, bár sokan azt javasolják, hogy inkább a bolti változatot részesítsd előnyben.

Szerencsére a fürdőkádajtóhoz semmi speciális eszköz sem kell, mivel elegendő a mosogatószer vagy az ablaktisztító használata ahhoz, hogy tiszta és vízkőmentes legyen ez a biztonságot nyújtó eszköz.

Legyen élmény a fürdés!

Koszos fürdőszobában tisztálkodni minden, csak nem élmény. Sőt úgy fürdeni, hogy közben attól rettegsz, mikor esel el, szintén elvesz a fürdőzés élményéből.

Ezért aztán ha jót szeretnél magadnak, építtess be egy kádajtót, és egy előre meghatározott szisztéma szerint rendszeresen takarítsd a fürdőt a fentiek alapján, és garantáltan tiszta és biztonságos fürdőélmény vár rád!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek